• strogg
    #7
    szvsz meg relatív a felhasználó barátság :)
    Nekem az ubuntu felhasználó barát :) Tudod valainek a win a felhasználó barát, van akinek meg a linux.
    Linuxon például nagyon "ront" ezen, hogy ha XY hardver nincs támogatva (driver) akkor sokat kell heggezsteni, ráaádsul nem egy 1 bites user tudása szükséges. Viszont ha van driver, akkor minden ok. Szólok, ez winen is így van, azzal a különbséggel, hogy ha XP-re nincsen drivered (mint most vistánál sok hw-hez) akkor meg vagy lőve, mert esélytelen belőni a vasat. (linuxon lehet két napig heggeszted, de van esélyed, és nem is rossz)
    Én egyébként ezt úgy szoktam áthidalni, hogy olyan vasat meg sem veszek, amihez nincsen linuxos támogatás. Még a vodás USB-s hdspa-s modemért is úgy mentem el szerződést kötni, hogy neten megnéztem, hogyan tudom belőni linuxon. (be lehet lőni) Ismétlem: Egyenlőre a vistát is úgy érdemes megvenni, hogy megnézed támogatja-e az összes vasadat. Ez minde OS-re igaz, nem csak a linuxra.
    Minden mást tudsz kattingatni, vagy ha halálra akarod finomhangolni, akkor némi config editálás az ára. De ez is igaz winre is ,csak ott nem configot editálsz, hanem registry-t. Magyarán ez a felhasználó barátság eléggée relatív fogalom. Mondhatnám a felhasználó barátság egyenesen arányos az adott OS-hez szükséges hozzáértés fokával. (ez a strogg törvény-e, amit felfedeztem :)))))))))))))))