assdf#14
1, életemben 1x volt virusom, soha többször pedig rendszergazdai fiokkal használom a gépet. Az egész csak szakértelem, felpatchelt rendszer és virusirtó és átgondolt netezés kérdése. Azonban amig 1 bites userek is akarnak számitógépet használni, és eme 1 bites userek 99% windowst használ, addig igazából nincs értelme biztonságról beszélni, és ez nem a windows hibája hanem a useré. Láttam én már olyat aki letöltöte egy vadidegen cimről érkező karácsonyivideó.exe nevü állitólagos videót, és mikor futtatta volna, az antivirus szólt hogy virusos, erre kikapcsolta a virusirtót és úgy futtatta mert ő látni szerette volna az ismeretlentől kapott ismeretlen videót... (mindez azért mert fogalma sem volt hogy mi különbség van videó meg program között, kiterjesztésről meg soha az életben nem hallot)
2,A nyilt kód csak addig fog vele megbirkózni amig nincs elterjedve. Mert kicsi elterjedés-->kevés felismert hiba-->kevés hibajavitás-->gyors munka.
Egyébként korábban már leirtam valahol hogy a hibajavitás sebességének és minőségének abszolute nincs köze a forráskód nyilt/zártságától.
Sokkal inkább függ az elterjedéstől és az ebből fakadó hibák nagyságrendiségétől, a javitók motiváltságától és szakértelmétől.
Ha egy cég ad a minőségre akkor gyorsan és jól fog javitani függetlenül attól hogy ingyenes/fizetős a terméke. Viszont lehetséges olyan nagyszámú hiba is, (a rendszer méretéből és elterjedéséből fakadóan), ahol még a gyors és jó munka is kevés.