mrzool#97
"olyan érzékelőkkel szereltük föl, hogy a földi tudósok nem igazodnak ki az adatokon. Most víz az ott vagy por? - kérdezik. Hihetetlen. "
Ki tudnak igazodni, bár mivel egy ismeretlen területről, ismeretlen környezetről van szó, ezért nyilván vannak találgatások és esetleges félreértések is. Ne az SG bulvárcikkeiből indulj ki, ez nem hiteles forrás.
"Minimális elvárás lett volna, hogy mozgóképet rögzítsen."
Áramfelhasználás? Memóriaigény? Sávszélesség? Szóval gondolkodj el az erőforrás-korlátokon, aztán hajrá. BTW az MSL-en HD kamera is lesz, mozgóképrögzítésre.
A mozgókép témához: azért a sok kis pillanatfelvétellel elég frankó videókat készítettek a dust devilekről.
"De hogyha nem megy, akkor meg hagyjuk az egészet, várjunk tíz évet vele (bár nem hinném, hogy a mai csúcstechnika ne lenne több mint elegendő)- így csak teljesen fölösleges pénzkidobás."
Tudhatnád, hogy az űrbeli alkalmazásoknál szó sincs csúcstechnológiáról - a régóta bevált, megbízható rendszereket használják. A témához való hozzáállásod pedig enyhén szólva korlátolt, ha mindenki így gondolkozna, akkor nem lenne űrkutatás sem, sőt, Kolumbusz sem indult volna el.
"Én pontosan tudom, hogy mire KELL és mire LEHET használni a szín- és egyéb szűrőket, tudom hogyan működik az analóg és a digitális fényképezőgép, a filmes és a videokamera, és elsusognám neked, hogy bizony a színes képek készítéséhet semmilyen szűrőre sincs szükség."
Aha. Tehát hogyan tudja megkülönböztetni a CCD érzékelő a piros és a kék színeket? Ha ennyire tudod, akkor kérlek erre válaszolj. Ugyanígy elsusoghatnád, hogy mikor az analóg filmet fény éri, akkor ő honnan fogja tudni, hogy milyen színű is az a fény. Előre is köszönöm.