Win:
1. IE (mert optimalizálva van. a kód felét a windows eleve betölti)
2. Firefox.
3. Opera.
Használhatóság:
1. Firefox
2/3 Opera és IE.. attól függ, hogy IE6, vagy IE7. mert az IE6 egy inkompatibilis szar, ellenben az IE7 egy remek felülettel rendelkező böngésző(el se ronthatták volna, teljességben lemásolták a Firefox-ot:D még a gyorbillentyűket is, mint Ctrl+T, Ctrl + "+"
Igen, Opera jobban követi a szabványt, de sajnos túlságosan "ragaszkodó".
Firefox jobban észreveszi, az "igen, ez a kód, de ezt akarák írni helyette" eseteket.
Pl az én honlapom sokáig csak Firefox alatt ment, mert IE inkompatibilis, Opera meg észrevette a hibákat(mindkettőre javítottam azóta.)
Mint (kezdő) honlapkészítő azt javaslom, Fejleszteni Opera alatt érdemes(tesztelni legalább is), de használni FF-ot jó.
A Safari? hmmm.. annyit tudok mondani, Senki Fel NE tegye otthon.
Semmi se megy alatta, eddig 2 weblapot néztem rajta.
Node bizonyítsunk:
-az én weblapom abszolúte nem megy. menü be se jön, pedig IE miatt engedélyeztem a scrollt is:D(autoscroll csak, vagy firefox alatt ronda)
nem nagy bizonyíték, mert nem valami szabványos.
De azért jelezzük, hogy kezdő HTML kóder nem vágja alapból a szabványokat...
-magyarítások.hu
jobb oldalon a dátum alatt lenne egy "Legújabb letöltések". többi böngészőben megy:D
-EZ NAGY! SG.HU
Nálam még a felső menü se jön be:D Alul megakad a betöltősáv, azt köszönöm szépen:D
3/3 hibás eddig, mit nézzek még meg?:D
-Google. nem linkelek, mert minek?
NA! a weblap még bejön!!! de ha be akarok írni valamit a keresőbe, akkor "Program működése leállt!".... ejha:D
Nem egyszer!!! többször próbáltam!
5 betűnél többet még nem sikerült begépelni a keresőbe:D
Előző sulim honlapja. ELTE
Egy ideig néz, nem jön be semmi, majd hibaüzivel kiakad.
"Safari is missing important resources and should be reinstalled."
6/6.
Az EGYETLEN oldal, amit rendesen meg tudot nézni, az az alapvető kezdőlap volt. az Apple oldal.
Linuxon vannak igen gyerekcipőben járó böngészők, sokat teszteltem már.(Epiphany meg a többi), vannak közepesek(Konqueror), de EKKORA F*ST még életemben nem láttam.