• sonicXX
    Nu, még mielőtt itt mégtöbb fikázó, önértékelési zavarokkal küszködő, magát realistának álcázó elkeseredett és szemellenzős pesszimista idetaknyolna, elmondanám: így _működik_ a demokrácia, _ez_ a demokrácia. Sajnálatos hogy néhányaknak ezt el kell magyarázni, ami egyrészt ennek a 4-6 gigantikusan szánalmas magyar "párt"-nak a hibája, másrészt az övéké amiért nem jártak/nak a történelemórákra és mert alulolvasottak.

Másrészt: képzeljünk el idehaza egy pártot, amiben szélsőbal, bal, ballib, közép, jobb, jobbközép világnézetű emberek vannak (vigyázat: embert mondtam, nem politikust, a politikus a születése utáni első 7 évben volt ember, utána fokozatosan degradálódott le a Homo Habilis és a "Homo Mammonis" szellemi szintjére)... idehaza ez meddig működne?! Belegondolni is mosolyt fakaszt, úgyhogy ha ezek az emberek itten összefogtak minden nézetüket félretéve egy közös célért, akkor azt mondom, hogy ez tiszteletet érdemlő dolog!

Van ilyen frakciónak létjogosultsága. Ezt mi idehaza nem érezzük még a bőrünkön, de külhonban már fingani se lehet anélkül hogy ne loggolnák (idehaza fingani még lehet, böfögni már nem, de arra ki nem fosik - fosni is lehet, nézzétek meg a Nyugati PU aluljáróját egyszer). Azok az emberek odaát, mondhatnám testvreink az emberségben, bizony joggal tartanak attól hogy a tisztelt államvezető urakat nem érdekli, mi a szellemi szabadság (meg a szabadság, úgy általában, amely mint tudjuk emberadta és Istenek adta alkotmányos és természetes joga minden élőlénynek - utóbbit megkérdőjelezni annyi jogunk van mint beleugatni az éghajlat alakulásába, csakhát vanak emberek akik istenesdit játszottak már az oviban is és ez maradt a heppjük). Ezek a szabadságukat féltő tömegek (a szabadság emberi féltése semmiképp sem alábecsülendő, lásd szabadságharcok a világ nemzeteinek történelmében) pedig biza ezekre a pártokra fognak szavazni. Egyszerű emberi szimpátiából és a szabadságuk féltéséből fakadóan. Mert ez az egy mindig is szarul ment a mindent megmagyarázó uraknak: megmagyarázni, hogy azok a vasrácsok és villanypásztorok nem azért vannak körülötted hogy ne tudj mozogni, hanem mert így vagy biztonságban, és mi nem azért vagyunk a ketrec másik oldalán mert én találtam ki ezt (de nám ám!), hanem mert ez így korrekt. Mindenesetre elgondolkodtató a hasonló bullshit-ek beadagolásakor: ha én ketrecben vagyok azért, hogy megvédjenek, akkor akitől meg kell védeni a ketrecen kívül van - na és kire mondtam hogy a ketrecen kívül van? A megoldáshoz olvassunk pár sorral fentebb...

Meg fogják csinálni (hazai "politikai" értelmezéstől mentesen kéretik értelmezni - köszönöm).