• Morden23
    #21
    "jó irányba is halad az ország"

    Nem emlékszem, hogy ezt írtam volna. Én nem országokat meg nációkat néztem, hanem egyes személyeket, akiknek a céljai között elsősorban az szerepel, hogy nekik/közvetlen környezetüknek jobb legyen.

    "Komoly? Tényleg? húú ez új nekem, én azt hittem mindenki ingyé dolgozik. XD"

    Komolytalan vagy. Ezzel arra akartam utalni, hogy mások meg mást reklámoznak, természetesen más pénzéért.

    "Nem az a lényeg, hanem az hogy a magyar ember is tud olyan finom kolbászt csinálni mint a német."

    Ezt senki nem vonta kétségbe. Ráadásul most bedobod ide ezt a kolbászos dolgot, amikor az élelmiszeriparhoz, illetve állami intézkedéseknek a Stormregionhoz semmi köze. Lehet, hogy számodra tökmindegy, csak annyi, hogy "megint eladtak valami magyar dolgot", de a két dolognak nemigen van köze egymáshoz.

    Amúgy is felesleges ezzel a kolbásszal jönnöd. Senki (így én sem) nem beszélt az élelmiszeriparról, még te sem. Bedobtál olyan cégneveket, mint Motorola, Nokia stb. amely cégek termékeinek NINCSEN magyar eredetű helyettesítőterméke.

    Arról nem is beszélve, hogy Magyarországon (szintén történelmi okok miatt) egyszerűen "divat" a hype-olt külföldi termékek vásárlása (igaz, már nem olyan mértékben, mint a '90-es évek elején, amikor ha valami amerikai, vagy éppen japán volt, akkor élő embert is eladtak volna érte).

    "Természetesen igazad van mindenben."

    Ezt nem állítottam.
    Szóval ha te választhatnál, hogy (innentől fiktív példa) egy külföldi illetőségű cégnek dolgozol 300.000-ért (mert a külföldi cég tőkeerős, megengedheti magának, hogy a vállalati imázs fontosabb legyen, mint a megtakarítás), vagy egy magyar cégnek 120.000-ért (mert teszem azt, friss a cég, mindenféle segítség nélkül is nyomják agyon a konkurensek, és minden fillért meg kell fogni), akkor te a magyar céget választanád?

    Második (szintúgy fiktív) példa: ha van egy magyar termék/szolgáltatás, illetve egy külföldi termék/szolgáltatás, akkor te akkor is a magyart választanád, ha kevesebbet kapnál több pénzért?

    Ha a fenti kérdésekre igen a válaszod, akkor azért ugyan tisztellek, de ne várd el más emberektől, hogy magukkal basszanak ki, mert nem fog megtörténni.

    Másik esetben meg azt mondom, hogy még kicsit azért fontold ezt meg. Nem tudom, hogy te már dolgozol-e, vagy fontos-e már, hogy merre helyezkedsz, de ha igen, akkor elvileg kisebb gondod is nagyobb annál, mint hogy ilyenekkel foglalkozz.