• Morden23
    #16
    "Nem az ott dolgozó emberekkel lesz a probléma, hanem hogy kinek dolgoznak."

    Nagyon nagylelkű vagy, hogy más ember munkájával akarsz magyarkodni. Lehet, hogy azok az ott dolgozók nagyon is örülnek, mert pl. versenyképesebb fizetést fognak kapni (egyébként lehet, hogy nem, mert erre is sok példa van, de ez nem nacionalista, hanem üzleti kérdés).

    "Szerinted miért reklámozza az erős csávóó hogy magyar kaját egyél???"

    Pénzt kap érte.

    "Vedd már észre mi a magyar MO-on. TESCO, MEDIAMARKT, NOKIA, MOTOROLA, stb..."

    Hát rengeteg terméknek nincsen magyar helyettesítőterméke (szolgáltatással is hasonló helyzet van). Ennek természetesen történelmi okai ugyanúgy vannak, mint gazdasági okai (illetve utóbbiak leginkább előbbiekre vezethetők vissza), de senkitől ne várd el, hogy ugyanannyi, vagy több pénzért rosszabb terméket/szolgáltatást akarjon. Ha a magyar termék a jobb, akkor azt veszem meg, ha szarabb, akkor eszembe sem jut.

    "magyar tulajdonban is legyen, hogy a magyarok érdekét képezze"

    Azért itt cégekről van szó, bármennyire is erőltetjük a büszke magyar irányvonalat. A cég (illetve annak vezetése) pedig nem kötelezhető arra, hogy kihagyjanak "nagymagyarságból" jó/jobb üzleti lehetőségeket.

    "Ne más nemzetű egyéneket gazdagítsanak a magyar melósok, de ott se senki azon gondolkozik"

    Inkább gazdagítsák a magyart, adott esetben kevesebb pénzért, sokszor rosszabb munkakörülmények között, ráadásul úgy, hogy egy magyar főnök legalább ugyanakkora zsugori, kizsákmányoló, rabszolgatartó g*ci tud lenni, mint bármelyik külhoni társa?