• waterman
    tudom mit szerettem volna még: a kőkorszaki telefon elment volna, ha logarléccel számolták volna a hajó röppályákat is, de valahogy mégiscsak volt valami ami irányított.. tehát a fedélzeti számítógép és a telefon mibenléte közt hatalmas logikai bukfenceket érzek. ha megmagyarázza nekem valaki, hogy pontos és kiterjedt számítások nélkül képesek számológéppel számolt koordináták alapján térugrásra, akkor oké. egy számnyi különbség a kis szám végén és rögtön beleugranak egy napba. tehát ez következetlenség. de máshol is vannak ilyenek:
    pitch black - 22 évente sötétség -> a csaj az űrhajó darabjait akkora karokkal választja le, mintha még nem találták volna fel a szervót. egy dunai hajós megirigyelné azokat az erőkarokat..
    red planet (carrie anne moss-os) mentsük meg a mukikámat a marson film -> leáll az űrhajó két ellentétesen forgó gyűrűje, ami "gravitációt" csinálna nekik. tudom hogy egy jelentéktelen apróság, de ha csak ilyenekkel lett volna tarkítva a battlestar galaktika, akkor jó film lett volna. szóval, mikor újra beindultak a gyűrűk, a gyűrűben lebegő aluminium pohár egyszerűen lehuppant a földre. nem pedig mint ahogy valóban történt volna, a fal nekiment volna, majd a centrifugális erő hatására a fal mentén krosszogva a földre csúszott volna. tudom, hogy egy olyan apróság, ami kb 10ből 1 embernek tűnik fel, de ha már digitális effekt, akkor már igazán mindegy..