• winnie
    #71
    szerintem a zárófilm a hallmarkon volt.

    "Nálunk ilyesmi nincs és általában késve jönnek a sorozatok, tegát semmi ok nincs rá"

    hatalmas tévhit - 3-4 éve ez volt a helyzet. nézd meg a sorozatok 3/4-ét. nagyjából az amerikai sugárzás évében vannak, így fizikailag lehetetlen új évadot kezdeni, meg ha ezt is tennék, akkor ad1. uborkaszezonban kéne részeket adni. ad2. utolérik magukat és rögtön nem fél éves, hanem 1 éves szünetet kell tartani. (de tényleg: gilmore girls, csi: miami, ugly betty, robin hood, heroes, men in trees, psych - csak pár a heti műsorból, ami egy évadban van, mint odakint)

    "elnevezés mert a 2. évadban jórészt közelében sincsenek a börtönnek és nincs más hasonló sorozat"

    miről beszélünk? magyarországról. itthon még nem ment a második évad.

    "akkor minek soroltad fel a többit"

    te írtad, hogy kórházsorozat kell a népnek. ilyen alapon írhattál volna scifit. az sincs a 3 legnézettebb sorozat között. börtönös legalább van. tinisorozat kell a népnek. dettó nincs, de akkor nem értem, hogy miért a kórház? van 3 a főműsoridőben. nyomozós meg 5. akkor nem nyomozós sorozat kell?

    " A szappanopera is sorozat, úgyhogy megállja a helyét."

    nem. a szappanopera nem sorozat. az két külön műfaj. de, ha nem az lenne, akkor miért a szappanopera a sorozat? miért nem a sorozat a szappanopera? a sorzat 22 rész per év, heti adásokkal. a szappan 250 rész per év napi adásokkal. ég és föld.

    "Nyugodj meg, nem is nézem. PB vs Vészhelyzet intelligencia szempontjából, hát erről eltérő véleményen vagyunk,"

    a pb egy sima bé akciósorozat álérzelmekkel, gyenge párbeszédekkel, székkarfamarkoló izgalmakkal. a vészhelyzet egy kórházi dráma nyilván okosabb dialógokkal, mint a "fussnk, májköl" (de ha nem nézed, akkor nem is értem hogy minősíted. vagy most a 4. évadot minősítetted, amikor nézted?)

    "Tulajdonképp nem zavar a Vészhelyzet, csak azt bánom hogy elveszi a műsoridőt más produkciók elől..."

    egy másik kórházsorozat elől? vagy mi elől?

    "A House nem tudom mitől nyomozós, hamár mindenképpen kategorizálni akarjuk akkor legyen inkább "diagnosztizáló kórházsorozat". "

    david shore említette. a sorozat készítője. a house tipikus nyomozós sablonokat használ. van egy tettes, azt kell elkapni. eleinte rossz gyanúsítottra akarják ráverni a balhét, aztán elkapják a "gyilkost". house shore sherlock holmes-nak nevezte. (vajon mi a házszáma, ahol lakik? 221/b. segítője pedig watso..., izé, wilson.

    a house egy rendhagyó nyomozós sorozat, de attól még nyomozós. én is így gondolom, de ezt kivételesen a készítő is megerősítette:)

    "Ami a többitől megkülönbözteti valójában az, hogy az egész egy karakteres központi figurára épül."

    talán a chicago hope nem dr. geigerre épül? ott is volt egy karakteres figura. vagy a 3lbs (agykontroll itthon) nem dr. hansonra? annyi a difi, hogy nem ensemble cast-os sorozat, vagyis nem sok egyenértékű szereplő van, de ez nem szokatlan. sőt.