• kvp
    #29
    "Ellenkezőleg, én nem bírok 1280x800-ban dolgozni, főleg, hogy az asztalin megszoktam az 1280x1024-et."

    Ez talan azert van, mert a 1280x1024 wide screen megfeleloje az 1820x1024 lenne. A 1280x800 4:3-as parja pedig a 1024x768. A 21 inches 4:3-as monitor meretbeli parja a 24 inches wide, nem a 21-es. Ez az asus laptop pedig valoszinuleg a 640x480-as vga wide valtozatat, a 800x480-at kapja. Pont illik a beepitett vga kamerahoz es a filmnezeshez. (a dvd-k ugyanis 720x480-asak) A regi 486-os laptopom is ilyen felbontasu es meretu, csak 4:3-as (640x480) kijelzot kapott, az egesz pont befer az ember mappajaba. Az altalam hasznalt thinkpad-ekrol ez mar nem mondhato el (pont akkorak mint egy mappa, tehat osszefogni meg lehet oket). Az eddig elerheto anyagok alapjan nagyon kellemes kis gepnek tunik. A kijelzo pedig egy 15x10-es foto meretenek tunik, ami pont egy a6-os papirlap (a4-es ketszer felbehajtva) meretenek felel meg. Adhatnak akkora kijelzovel, mint a fekete keret, de az a valtozat csak jovore varhato.

    "az h az rtlkub meg ugy általában a magyar media még mindig 1950-es technologiát használ, kit érdekel? ugysem nézem."

    A discovery-n multkor wide-ban adtak egy musort. Ez normal tv-n nezve olyan osszenyomottan bena volt, mint a 16:9-es tv-ken a szethuzott kep. Az emberek persze lustak a tv-n kapcsolgatni, vagy utaljak a fekete csikokat. Tehat fejlodunk csak lassan. (es nem kereskedelmi tv-k kell nezni, hanem a tematikus csatornakat)

    "Ha az MS is akar ebből a kis laptopból 1 kis pénzt, beleégeti ROM-ba a "jólbevált" Win Mobil 5-öt, így "nem lesz gond" az oprendszerrel."

    Ez egy x86-os azaz pc. Ezekre nincs winme5, csak winxp vagy linux. Remelem a driverek open source-osak lesznek, mert akkor a hivatalos linux-ban is lesz tamogatas, tehat rakhat az ember ra akar debian-t is. (nekem fontos hogy barkacsolhato legyen a gep)

    Ha az a bovito slot tenyleg egy mini express card slot, akkor ebbe eleg sok mindent bele lehet majd pakolni az ssd bovitotol barmilyen pci-express 1-es csatoloval mukodo cuccig. (es akkor megvan a 4 usb port is, az express card ugyanis egy usb-t es egy pcie-1-es portot tartalmaz)

    "Iskolákban el udod ezt a laptopot képzelni? A konnektor meg füstöl az elosztóktól."

    Jobb helyeken van rendes fali csatlakozo minden asztalhoz, de ha nincs akkor sem nehez kiepiteni es ez a gep valoszinuleg nem eszik olyan sokat. Azokban az iskolakban van ertelme ahol a szulok meg tudjak venni. Alapvetoen annyiban van mint ket evnyi tankonyv es kibir legalabb 4 evet. (es akkor mar fenymasolni sem kell a tanarnak, a vga porttal pedig tud vetiteni a sajat geperol, az anyagot pedig az ora utan a diakok megkaphatnak wifi-n) Egyetemeken pedig nem kellene papirra nyomtatni a dolgozatokat, be lehetne adni email-ben. Ahol pedig nincs penz meg aramra sem es a szulok is szegenyek, ott jelenleg ugysem segit mar semmi, valoszinuleg megszuntetik az iskolat.

    Mar csak egy dolog a kerdes: Mikorra varhato? Nekem ugyanis megeri azt a varhatoan 200 eurot amibe itthon fog kerulni. (ja, es van feketeben is, annak aki nem szereti ha latszik a gepen a kosz)