• emp
    #42
    gabeone!

    1-Itthon, sőt mindenhol nagyon sok zenekar teszi fel a kész anyagukat a honlapjukra, myspace oldalukra, numberonemusic oldalukra. Ez egyáltalán nem ritka. Kiadó nélküli zenekarok csak így tudják eljuttatni az anyagaikat a hallgatóknak és működik. (saját zenekaromból kiindulva) Szvsz a legtöbb kiadós zenekar is feltolná az anyagukat netre, csak ugye köti a kezüket a szerződés. Hogy Te konkrétan kikre gondoltál nem tudom, legalább 20-at tudnék neked most így kapásból felsorólni.

    2-Megbízható, belső forrásból tudom (akkor sem mondom el kitől hehe, vagy elhiszed hogy igaz vagy nem...) De durván 2007 jan-tól Mo.-n -de biztos vagyok benne, hogy nem csak nálunk- a nagy kiadók zenei cd eladása közel nulla.

    3-továbbra is az a véleményem, hogy kiesnek a láncból az eddig is, csak pénznyelő, diktátor, sok ígéretes zenekart tönkrevágó kiadók a láncból és végre közvetlen lesz a produktum(zene) áramlása az alkotók és hallgatók között és reményeim szerint a díjazás is. És ha mindenki teljesen tisztában lesz azzal, hogy konkrétan az alkotónak ad egy minimális összeget az anyagáért, akkor nem lesz gond ennek az összegnek a befizetésével...