• Atisz #25
    "az internetes hype majd egy évvel a premier előtt kezdődött - és utána már nem kellett a reklám, hiszen a WOM bevitte a nézőket. az első két hét alatt megvolt a jó bevétel."

Nem kellett, ennek ellenére volt. Elhiszem hogy hozzánk ebből semmi nem jött át, de ott annyit mentek a tv-ben az általam említett interjúk, ál-dokumentumok amik mind a filmet voltak elhivatva promotálni, hgy tömegével mentek az emberek Burkittsville-be (mondjuk többségében inkább mókából, mintsem hogy hittek volna a sztori-ban... még1x: ilyenkor már a felvilágosultabbak az interneten terjesztették hogy a sztoriból semmi sem igaz és hogy nagyon gyenge a film, nem érdemes megnézni)

"ó, ne hidd, hogy itthon annyian tájékozódnak a külföldi mozis sajtóból. mekkora a netellátottság? mennyien tudnak angolul? ezen viszonylag angol rétegből ki jár külföldi mozis lapra vagy ki vesz angol mozimagazint? és ezen pár száz vagy talán ezer emberből ki jár egyáltalán moziba?"

A magyar mozis sajtó többnyire a külföldiből tájékozódik (olvasd csak el kik készítik az interjúkat a mozis magazinokban), tehát ha pl. a port.hu-ról tájékozódnak az is bőven elég. Online magazinoknál fórumok is vannak ami szintén nem utolsó dolog tájékozódás szempontjából.
    Valamint ahogy te is írtad a sor végén (mint egyre szűkülő halmazok) a moziba járó ember van. Tehát nagy valószínűséggel mondhatjuk hogy aki rendszeres mozilátogató, annak van lehetősége megnézni előtte az interneten az adott filmről pár infót, netán kritikát. De mondok még vmit: aki filmeket torrenten, ftp-n, vgay vmi zárt helyen szed le... nos még az is elolvassa az előzetes infót a filmről, mert nem akar zsákbamacskát.

Persze hogy nem én találtam fel a spanyolviaszkot. Én csak mondtam hogy a BWP és a Borat bebizonyította hogy kis pénzből, egy kis kábításból és egy egyszerű ötletből lehet 100 milliókat csinálni. Ha vkinek nem megy, akkor vmit (a marketinget :P) elrontott... Miért? Mert a BWP se nem félelmetes, se nem igaz, a Borat pedig nem vicces (1-2 részt leszámítva).