#23"a BWP -t nagyon félreolvastad valahol. nem volt igazi kampánya, az artisan 10 milliűt költött összesen marketingre és magára a film megvételére"
Pont akkor voltam az USA-ban mint cserediák és feltűnő volt hogy a tv-ben állandóan a BWP-ben szereplő "eltűnt" személyekről volt szó, interjú velük, ismerőseikkel. Az a poén, hogy ekkor a mozik már javában vetítették, de még mindig nyomták a reklámkampányt. Az internetes hypre-ról meg annyit, hogy pont mindenki aki látta a filmet azt mondta, hogy nem érdemes megnézni, mert semmit nem látni belőle, kamu az egész (talán ezért kellett már a bemutató után is még a bazi erős reklám?).
Ha Magyaroszágot nézzük, nálunk teljesen más a helyzet. A késés miatt már (szinte) mindenki tudta (jórészt a külföldi mozis sajtóból) hogy kamu az egész és csak "poénból" nézték meg.
"komolyan ég a pofám és nem akarom ezt mondani, de hihetetlen nagyot tévedsz. 10 év alatt volt 2 sikerfilm. és mellette? woody allen és a világ második legjobb gitárosa? christopher guest áldokumentumfilmjei? (best in show, for your consideration, mighty wind?) kritikai elismerést kaptak és ennyi."
Talán mert nem volt megfelelő marketingjük? Sem elég pénz (BWP), sem egy jól csengő nevű komikus (Borat)?
"a boratnak áldoksi a műfaja, de attól, hogy lehülyézed azt, aki nem látta itthon vagy amerikában a da ali g show-t, nem érsz el semmit. a film kinek miért lett siker. van, aki elhitte, van, aki nem, de jót mulatott a sok oktondin. (de attól még a műfaj áldoksi)"
Na-na. Én nem azt hülyéztem le aki nem ismeri Ali G-t, hanem aki elhitte hogy Cohen tényleg 1 kazah riporter. Aki annyi fáradtságot nem vesz, hogy elolvasson pár mondatot arról a filmről (amiből már kiderülne hogy ki is a főszereplő) amit épp meg akar nézni, az buta. Ennyi.