Kertészek életét megkeserítő rágcsálok
 • Dj Faustus #102
  "Szvsz innen látszik,h nincs kertetek,mert ha lenne,és már 1 vakond úgymondd beköltözött volna,nem írnál ilyen hülyeségeket."
  1. Biológiai nonszensz a vakondot rágcsálónak nevezni. Nem rágcsáló, rovarevő.
  2. A vakond rovarevő mivoltából kifolyólag nem zabálja meg a növényeidet. Rovarokat, férgeket eszik (hasonlóan a keleti sünhöz). Sajnos ebből kifolyólag a járatait pont ott készíti, ahol a férgek, rovarok (amelyek a növényeidet zabálják meg) vannak - azaz a növényeknél - így a növények fel lesznek dúlva. Ha nem ott készítené nem lakna jól.
  3. A vakond (és más rovarevőkhöz hasonlóan a denevér, és a keleti sün is) védett állat. Lelőni, megmérgezni, felrobbantani, darabokra felszeletelni, vadászni rá (nem lehet valami finom íze) nem lehet. Ha kutya/macska kapja el, az talán még a természet számlájára írható.
  Mint említettem rengeteg mód van a vakond eltávolítására - a különböző gázképző riasztószerektől kezdve, a biológiai védekezésen át, a fizikai áthelyezést, és a hangképző berendezéssel való elriasztást is beleértve.
  4. Fura mód a biokertészetben az ember képes együtt élni a kertjébe betévedő élőlényekkel. Az egeret kalickás egérfogóval; a meztelencsigát deszka alá tett krumplidarabokkal (este kirakod, nappal összeszeded a csigát) vagy drasztikusabb módon tálkába tett sörrel, a levéltetűt katicabogárral ártalmatlanítják. Igen, melósabb dolog, de száműzöl egy csomó vegyszert az életedből (és megadsz egy esélyt a gyermekeidnek, hogy egészséges életet éljenek - amit az "Orange ágens" és a DDT kárvallottjai nem mondhatnak el).

  Megjegyezném földműves szülők - ráadásul édesapám kertész végzettségű - gyermeke vagyok, kertes házban élek, és bár vakonddal nemigen találkoztunk, de sünnel, békával, pocokkal, házas- és meztelencsigával, gyíkkal, és denevérrel annál inkább.