remark#56
"Bölcsöde, ovoda, általános iskola, középiskola/gimnázium."
1) Ez mind olyan szinvonalu amennyibe kerul. Ugyhogy ami szar, azt ne kerjuk kesobb szamon.
2) Te gyerekekrol beszelsz akiknek semmi valasztasi lehetoseguk nincs. Lehet hogy egy 10 eves gyerek azt mondana hogy o inkabb az nemet rendszer valasztja, csak epp nem teheti meg hogy fogja magat es kimegy. Ugyhogy ami kotelezo, azt ne keruk utana szamon.
3) Kozepiskolaban azert mar volt hogy erdekes dolgokat tanultam. Pl. volt egy angliabol hazakoltozott tanarom meg egy egyetemista srac aki programozast tanitott. Az ilyen es ehhez hasonlo tanarok fektettek be komoly penzeket azzal hogy hajlandoak voltak (gondolom a korulmenyeik miatt es nem onszantukbol) a mi iskolankban tanitani es "megmondani a frankot" amit az 50 eves Gizi neni mar nem tudott. Ugyhogy az allam (kozepiskolaig) semmit se adott hozza ahhoz hogy ma en jol meglegyek kulfoldon, igy ezt a semmit utolag ne kerjuk szamon.
4) Foiskolamat magam fizettem hitelbol, beleertve az autoval bejaras koltsegeit (busz nincs, de ha lett volna is mindegy lett volna mert nem voltam diakigazolvanyra jogosult, ugyhogy 4 ember autoval mar joval olcsobban bejutott a fosulira). A hitelt aztan a kulfoldon megkeresett penzbol visszafizettem. A hitelt persze nem adta se az allam se valamelyik penzintezet (csoroknak nem adnak hitelt) hanem szerencses voltam hogy a noverem es szuleim tamogatni tudtak.
Ugyhogy biztos az is egyfajta valosag amirol te irsz, de azert azt nagy bátorsag kijelenteni hogy ez A magyar valosag. Van aki meg mashogy el.
Par tovabbi megjegyzes:
-Kulfoldon azert is keresik a kulfoldieket mert ha boviteni akarnak es kell hirtelen 50 uj ember, akkor azt az orszagon belul mar nem talaljak meg (en is igy kerultem Hollandiaba).
-Azota nem jo hazamenni Magyarorszagra miota a bal/jobb-oldal vitaja orszagos meretu haboruva notte ki magat. Olyan szinten frocsog mindenki hogy rossz hallgatni.
-Magyarorszagon nincs demokracia, mert kimaradt ket lepes 1) a demokraciat meg kell tanulni 2) a demokraciat meg kell valositani. Es a kormanyra mutogatassal nem valosul meg semmi. (Magyarazat: a) Aki nem erti hogy mit jelent "megvalositani" a demokracioat, az meg az elso lepessel kuzkodik ami ugye a tanulas fazisa volt. b) A demokracia nem merul ki annyiban hogy szavazol es utana hatradolsz es a TV elott ulve szidod a vilagot. A demokracia megteremtese/fenntartasa/uzemeltetese kemeny munka, es nem korlatozodik a 4 evenkenti ikszelgetesre.)
-A mai magyar politikarol annyit hogy amig nincs megoldas, nincs alternativa, addig nem lehet az epp aktualis partot/kormanyt/kormanyfot egy mozdulattal felreallitani. Eloszor talan a megoldasnak kellene beernie, mert az nagy igazsag, hogy "demokraciaban az emberek olyan kormanyt kapnak, amilyet megerdemelnek". (Ergo amig nem tudjak az emberek hogy mit is akarnak, addig az ertelemszeruen nem fog megvalosulni. Aki meg azt hiszi hogy majd a kormany megmondja hogy mi hogy legyen, akkor az meg mindig a szocializmusban erzi magat.)
-Egy munkahelyen szerintem a te hozzaallasod, te kepessegeid, te tudasod jelent sokat, nem az hogy hol es mit tanultal (tudas != tanulas/diploma). Fontos a papir is, de nem ez dont hosszu tavon (az hogy felvettek az egy dolog, aztan utana helytallni az eletben 30 even keresztul, az a kemeny melo, es ebben mar csak magadra szamithatsz). Azert meg, hogy en nyomom a melot, feltalalom magam, felveszem a versenyt idegen kornyezetben a hollandokkal, azert megis kinek kellene fizetnem? Ha valamire nem tanit meg a magyar oktatasi rendszer, az az, hogy hogyan alljuk meg a helyunket a vilagban.
-Ha nem ilyen kemeny lenne a velemenyed, meg egyet is ertenek vele. De szvsz tulzasba viszed a dolgot.
-Cikkrol annyit hogy amig egy ceg a terjeszkedes fazisaban van, addig rengeteget kolt a munkaerore. A holland ceg is ahol vagyok sokat koltott mig aztan csodbe ment, mar 2x. Ugyhogy mar 3x valtott tulajdonost miota itt vagyok. De ez egy hosszu tortenet, sok tanulsaggal.