• kozik
    Kicsit vissza a cikkhez. Baromira nem értem, miért fizetett a google ennek a cikknek a megjelentetéséért, amikor kb annyi jön le belőle, hogy: "Van valami végzettséged vagy nincs? Van vmi munkatapasztalatod de inkább nincs? Szerinted a munkahely arról szól, hogy haverok buli fanta? Szereted ha nem kérik rajtad számon a munkádat? Simán meg lehet fűzni azzal, hogy ingyenebéd/csocsó/videójáték, és nem jut eszedbe, hogy azt a pénzt akár oda is lehetne adni, aztán majd eldöntöd te magad, hogy akarsz étkezni/kikapcsolódni?" Kiegészítve azzal, hogy direktben idő van arra, hogy kreatív önmegvalósíts. Ha ötletem van, nehogy már én profitáljak belőle, jó lesz az a cégnek is. Sum: behúzzák az éretlen, komolytalan, nem túl életképes munkaerőt, majd ott tartják egy életre az ilyenekkel, hogy mennyivel jobbak a munkakörülmények, mint bárhol máshol. Munkán kívüli élet leépítve, hiszen odabent minden megvan, amire vágysz. Kikapcsolódás, önmegvalósítás, ellenkező nem. Beugrik valakinek a Shadowrun? Úgy hívják cégrabszolga. Persze önszántából.
    Elkanyarodva az oktatás majd visszafizetés témájára. A legtöbb ember kimegy külföldre, pénzt szed össze, majd hazajön és családot alapít. Az én ismeretségi köröm legalábbis. Én is épp most megyek ki külföldre. 1 vagy 2 évre, és akkor tudok utána lakást venni. Itthon. Na szóljon be aki szerint kilopom a pénzt az országból és nem fordítva. Mert itthon annyit keresek programozóként, hogy nem tudok félretenni belőle. Röhej.
    Megint a cikk: Annyira szánalmasan erőltetett ez a stílus. Fun-fun-fun, semmi más. Meg különböző színű zokni. Ló*t. A Google is egy cég, profitorientált, és kevesebbet fizet neked, mint amennyit termelsz neki. Ebből él. A srác feje meg szintén egy khmm, szóval én ránézésre nem alkalmaznám. Biztos fontos a fiatalos lendület is, de azért én elvárnék némi intellektust is. Mármint látszódjon ki a fejéből. Ne egy jóllakott napközis jusson eszembe, aki naivan tekint bele a világba, és egész délután boldog, ha kapott a menzán desszertnek egy krémest.
    Mint cég nekem nagyon bejön a Google. Én mint átlasguser annyit látok, hogy csudajó ötletekkel feldobják az életem. De ezek után nem dolgoznék ott, mert nekem ez bűzlik.
    Csókolom