A legjobb tömörítő program
  • kjhun
    #79
    Sziasztok

    Ajánlanék a figyelmetekbe 2 tömörítőprogramot.

    Az egyik a FreeArc, a másik pedig a NanoZip

    NanoZip 0.08 alpha
    Innen lehet letölteni: http://www.nanozip.net/download.html
    fórum itt: http://encode.ru/threads/111-NanoZip-a-new-archiver-using-bwt-lz-cm-etc...


    FreeArc 0.666
    http://www.freearc.org/Download.aspx
    vagy ha a legfrissebb verzió kell, akkor itt:
    http://forum.ru-board.com/topic.cgi?forum=5&topic=31386&start=0&limit=1&m=1#1
    fórum itt: http://encode.ru/threads/43-FreeArc

    És a jövöbeli tervek :) (egy kicsit késnek már vele): http://freearc.org/FuturePlans.aspx

    Az encode.ru fórumán is olvashattok mind a kettő tömörítőröl.

    A FreeArc közel 80 nyelvet támogat, közte a magyart is. Ingyenes, nyílt forráskódú. Konzolos és grafikus felület. Akár 2-5* gyorsabban is tömöríthet mint a többi tömörítő. 11 féle tömörítési eljárást ismer. Külső tömörítőprogramot is képes a tömörítés során meghívni. Tömör blokkok gyors újratömörítése. SFX archívumok létrehozása. AES/Blowfish/Twofish/Serpent titkosítás. És még egyéb tulajdonságok (nézd meg a honlapon).


    A Nanozip csak angolul tud. Konzolos és grafikus felület. SFX archívum létrehozása (csak konzolos verziójú SFX modul). 7 féle tömörítési eljárás a 0.07-es verzióig, a 0.08-asnál kibővítve (összesen 11-re plussz a raktározva tömörítés az összes verziónál) az "nz_lzhd" és az "nz_lzhds" tömörítési metódusok 'parallel' és 'parallel_extra' tömörítési eljárásokkal bővítve. Több-magos prociknál 20-40%-kal gyorsabb tömörítés az "nz_lzpf" és "nz_lzpf_large" tömörítési metódusnál.
    Tervezik a titkosítást, többkötetes tömörítést és shell-integrációt a Windows-ba. (mint pl. a 7-Zip/FreeArc/WinRAR/WinZIP/WinUHA tömörítőknél).

    Szerintem ezek a legjobb ingyen hozzáférhető tömörítők (A WinUHA is).

    A WinRK esetleg még jobban is tömöríthet, de hétköznapi használatra nem igen jó a maximális tömörítés fok, (Ha a 'PWCM' tömörítést választod a betömörítésnél) lassú ez is, és lassú a fájlanalizáló mechanizmusa is.
    A PAQ és ennek társai is/meg nagyon lassúak (Az UDA/WinUDA tömörítő meg az/nagyon is).
    A KGB Archiver meg szerintem s***, tök lassú ez is a maximális tömörítés felé (PAQ5-PAQ6-től fölfelé), az ilyen floopy-s/néhány tíz/száz kB-os archívumok is csak kamu, van benne 1-2 valódi adatot tartalmazó fájl a tömörített archívumban, pl.: 1-2 exe/dll fájl(ok), a többi meg csak üres adathalmazú fájl (pl: azonos karakterek vannak csak benne). Vagyis ez is használhatatlan.
    A NetOpSystems Recomposer, NetOpSystems FEAD/FEAD II Optimizer/Dynamizer és az újabbak, NOSSO, iNOSSO/iNOSSO PLUS, ezek az igazán jó tömörítő(k), a tömörített fájlokat is összetömöríti (lásd: Adobe Reader 6.x/7.x verziók telepítői, a 8.x-től fölfelé már csak raktározva vannak a fájlok a Data1.cab fájlban) csak azt sem lehet róluk tudni, hogy hol, mennyiért lehet(ne) beszerezni legálisan (biztos méregdrága). Egy-két PDF doksi kering a neten csak róla (a FEAD-ről).