• gplay
    #71
    Otthoni felhasználásra? Ez vicc?
    Mit kezdjek egy asztallal ami világít?
    Azt gondolják, hogy félmiliós aszatalon fogom enni a töltöttkáposztát?
    Már látom mikor apuka haza viszi, hogy milyen f@sza asztalt vett és mikor másnap haza megy, csak egy nagy fekete folt és repedt üveg van a képernyő, helyén mert a gyereket a legújabb Csirke vadászattal játszottak.
    Meg persze mivel ezt nem lehet mindig ki be kapcsolni mert az kényelmetlen( és ugye ennek a célja, hogy minél kényelmesebb legyen az élet) mikor kijön az első villany számla már repül is a 10. emeleti panel ablakon. Persze tudom, ezt csak olyan veszi akinek telik is rá. Hogyne. Az ember meg olyan is. A szomszédnak is van akkor nekem is kell egy nagyobb. Sajna ez nagyon sok embernél így megy.
    Meg néztem a promo videókat. Hát ezek iszonyat nagy "render"(ha tudjátok mire gondolok) videók. Ráteszem a fényképező gépet és rögtön jönnek a képek nincs töltés semmi. Aha. Meg a telefon és Zümmm vagy Zummm... ZUNE azaz minden jelzés nélkül fogad dolgokat, semmi akarom-e fogadni, vagy adat átvitel indul-vége jelzés. Az egész csak paraszt vakítás.
    Üzleti felhasználásra éttermekben, szállodákban, reptereken, pályaudvarokon, stb ott tényleg eltudom képzelni. Menetrend, étlap, nethozzáférés, taxi rendelés ilyenek.
    Otthon egy módon tudom ÉN elképzelni. Ez az egész a hatalmas fali kijelzőre van kötve és nem nagyobb egy laptopnál. Ami laptop, ha emlékszem már létezik. Akkor már tényleg otthoni felhasználásra alkalmas. Magán a laptopon vagy a fali(sőt méginkább egy állványra szerelt mozgatható, dönthető) kijelzőn kezelhető.
    De szerintem tömegesen nyugaton is min. 5-6 év mire kezd elterjedni. Nálunk pedig max. 10 év mulva lesz tényleg tömeg cikk.

    Hangsúlyozom ez az én véleményem és senkit nem akarok a saját igazamról meggyőzni. De én így gonolom.