• BiroAndras
    "Amit xp-n két kattintással megtalálok, legyen az bármilyen beállítás, a vistán azt hosszú percekig kerestem."

Az XP-re váltásnál ugyanez volt. Meg lehet szokni gyorsan.

"A grafika, amit annyira dicsőítettek nekem csalódás volt."

Miért? Pontosan lehetett tudni, hogy milyen lesz. Szerintem pont úgy jó, ahogy van. Ennél több csicsa már zavaró lenne, így viszont nagyon jól használható, és szép is.

"Az asztalra meg ránéztem és egy pillanatig azt hittem, hogy a linux töltött be a KDE felülettel."

Ezzel csak az a bibi, hogy az Aero volt előbb.

"Nincsen jogusultságom áthelyezni az adott doc-ot egy másik mappába"

Milyen mappába? Csak a rendszer mappák, és a többi júzer dokumentumai vannak védve.

"de rendszergazdai engedéllyel lehet, ami meg csak egy gombnyomás. Ennek semmi értelme, mert úgyis mindenki kikapcsolja, hiszen az elvileg rendszergazda felhasználót is ezzel zaklatja. Akkor ennek mi értelme."

Nem értem miért ilyen nehéz felfogni a működését. Pláne, hogy linuxon is van hasonló.
    Azért lehet egy kattintással rendszergazda jogokat kapni, hogy meg tudd csinálni, amit akarsz átjelentkezés nélkül.
    És azért kell kattintani, hogy az OS tudja, hogy valóban te kezdeményezted az adott műveletet, és nem egy vírus (az UAC ablak teljesen el van szigetelve a rendszer többi részétől, így nem lehet szimulálni a kattintást).

"Én egy hérig játszottam a vistával, aztán "format c"."

Szerintem ez hozzáállás kérdése. Aki úgy áll hozzá, hogy biztos szar lesz, az gyorsan talál kritizálni valót. Nekem viszont bevált, és rettentő lassúnak és fapadosnak tűnik az XP.