BiroAndras#47
"Hát...Vista ablakait nézd meg. Nem csak a stílus de még a színvilág is linuxra hajaz."
Vagy fordítva. Az Aero már sok éve létezik. Érdekes módon a linuxosoknak eszébe se jutott a 3D desktop amíg az MS be nem jelentette az Aero-t.
"Az alá megírt programok igen nagy része alaposan tesztelt"
Vagy nem.
"Céges oldala a dolognak...nekem bőven elég, hogy Európa legnagyobbelektronikai gyártó cége Linux és Solaris szervereket és munkagépeket használ, ha nekik jó, nekem is jó."
Ha a bankoknak meg a tőzsdéknek jó a win, akkor nekem is.
"de ha céges környezetről, és szerverektől van szó, akkor a hátamon feláll a szőt mikor windowst emlegetnek"
Akkor még nem nagyon próbáltad. Teljesen tökéletesen működnek a win szerverek.
"linuxnak meg van az az előnye, hogy stabil"
A win is stabil (NT kernellel).
"és mindennek megvan benne a pontos helye, nem pakolászhatot bárhova bármit"
Ezt nem egészen értem. Win-en is megvan a helye a dolgoknak, bár nem tiltja meg senki, hogy máshova pakolássz.
"a windows meg maradjon desktopnál, ne akarjon server lenni, nem arra való..."
Ezzel sokan nem értenek egyet, mivel egyre több a win szerver.
"az MS a felhasználókat kellőképp elülyíti, edig is kattingatós volt a win de most a Wistával teljesedik csak ez ki igazán"
Tévedés. A felhasználó nem hülye, csak nem ért hozzá. Az adott felhasználó tudásszintje nem csökken azért, mert egyszerűbb használni egy OST-t. Viszont egyre kevesebb képzettséggel lehet használni, így perzse az átlag tudásszint csökken. Cserébe viszont az egyszerűen használható OS fogja dominálni a piacot.
"És ez sajnos később, nem is olyan sokára, a programozók képzésén, és a programok minségén is meg fog láttszani"
A helyzet nagyjából ugyanaz. És nem ma kezdődött, hanem úgy 50 éve (csak mindenki a saját szintjéhez mér). Eleinte huzalozni kellett a gépeket, aztán kitalálták a gépi kódú programozást, aztán az assembly-t, aztán a C-t, aztán a C++-t, aztán a .NET-et és VB-t, stb. (meg csillió más nyelvet). Minden lépésnél sokkal egyszerűbb lett a programozás, ami azt jelenti, hogy a profik gyorsabban és hatékonyabban tudnak dolgozni, de közben kevesebb tudással is lehet érvényesülni. Ez jó, mert egyre több programozóra van szükség, és a profik száma véges, és rossz, mert csökken az átlagos hatékonyság.