• roliika
    128 megn teszteltem a UHU-t..gyorsabb mint az XP 4 Firefox oldallal, Video lejáttszó+ vírsírtó+ tűzfal...szóval hogy ne lenne elég neki 512 bármilyen esetben azt kétlem. Direkt megpróbáltam megizzasztani...nem sikerült...Vista meg izzad magától is. :D Nincsenek betöltődő fehér tartalom nélküli ablakok, gyorsak a menük szerény rendszerigénnyel is, nincsenek lefagyások...ha egy program bénán van megírva, akkor van un. erőszakos bezárás és kapásból ki lehet lőni.

Hálózattal próbáltam mindent...flusholni, firríteni, maszkolni, dhcp-t állítani..semmi..egy lassú szar a Vista. Ugyan az a gép XP alatt működött rendesen.

Na ja tény hogy egy 20 megás DOC-tól az Openoffice meghal...ezen van mit javítani, dehát egy tlagos felhasználó nem biztos hogy 800 oldalas vagy 1500 oldalas docokat olvas. Formázás kérdése nagyából meg van oldva, nem olyan rosz az...pláne ingyen.

Hát ja..hogy mi megy meg mi nem Firefox alatt, az nem az oprendszer meg nem is a böngésző hibája, hanem a szerencsétlen "web programozóé" <- megjegyezném, ez manapság divatos kifejezés, de kamu...mert valaki vagy programozó, és akkor bármilyen nyelvet mutathatnak neki, vagy nem az.

Hát...Vista ablakait nézd meg. Nem csak a stílus de még a színvilág is linuxra hajaz.Szóval sem grafikailag, de teljesítményben meg aztán pláne nem nyújt újat...mármint a Vista. Az alá megírt programok igen nagy része alaposan tesztelt, ami a wines izékre sajnos nem mindíg mondható el...

Céges oldala a dolognak...nekem bőven elég, hogy Európa legnagyobbelektronikai gyártó cége Linux és Solaris szervereket és munkagépeket használ, ha nekik jó, nekem is jó. :)

Mondjuk tény, hogy Mari néninek a konzol parancsait biztos nehéz elmagyarázni, de ha céges környezetről, és szerverektől van szó, akkor a hátamon feláll a szőt mikor windowst emlegetnek....linuxnak meg van az az előnye, hogy stabil, és mindennek megvan benne a pontos helye, nem pakolászhatot bárhova bármit...és ez a windows gyengesége....na a lényeg, hogy a Linux, egy hétköznapi felhasználónak kiválóan alkalmas Tanulásra, Multimédiára, netezni, játtszani....de akár levelező vagy kiszolgáló szerverként is tökéletesen üzemel olcsó PC-n...nem kellenek drága kimondottan szerver alkatrészek....a windows meg maradjon desktopnál, ne akarjon server lenni, nem arra való...az MS a felhasználókat kellőképp elülyíti, edig is kattingatós volt a win de most a Wistával teljesedik csak ez ki igazán...a felhasználók nem is fogják érteni mi az a parancssor, mire jó, mi az...csak kattingatnak. Olyan lesz a végén mint egy Ipod. És ez sajnos később, nem is olyan sokára, a programozók képzésén, és a programok minségén is meg fog láttszani, hogy nem látnak bele a rendszer működésébe, és teljesen el fogja őket varázsolni az automatizáció, és a 3d-s csillivilli grafika...ez a programok rovására megy majd...ez egy jóslat...én szóltam előre. :D