• Morden23
    #54
    "Miért, hang nélkül nem lehet végignézni egy tévéreklámot? A látvány a legfontosabb elem, és csak utána jön a hang."

    Ezt sajnos rosszul tudod. A TV-reklámok az audio- és képelemeket ugyanannyira használják, többek között ezért a legsikeresebb reklámhordozó médium.
    (A hang nélküli kép bár vonzza a tekintetet, de nem köti le, a kép nélküli hangról meg a lehető legkönnyebb elterelni a figyelmet).

    "Ha nem lenne megfelelően nagy hatása a tévéreklámoknak, nem csinálnák őket, és nem kerülne horribilis összegekbe a reklámidő..."

    A televízióban az a jó, hogy otthon ülve, kipihenve, relaxálva nézed (jó esetben), nincsenek külső ingerek, nincsen limit. Vásárlás közben erre jóval kisebb kapacitása van az embernek (ezért nem is erőltetik túl a boltban való reklámozást, illetve egy egészen más változatát használják).

    "Azt is tudjuk, hogy nagyon sok terméket nem az információ ad el, hanem a hangulat, amit a tévéreklám áraszt... A részlet meg erre emlékeztet."

    Erre konkrét vizsgálat kéne, több fókuszcsoporttal, különböző terméktípusokkal. Valószínűleg valóban nőne az eladás, a kérdés az, hogy mennyivel, illetve ez a növekedés megéri-e a csomagolás használatát.

    "Hát, sokszor a sok nyelv miatt olyan apró betűkkel van írva, hogy alig lehet kibogarászni... Nem lenne rossz, ha gombnyomásra jól olvashatóan ugrana elő a kívánt nyelv. Egy másik mezőben meg az összetevőkről lehetne olvasni bővebben."

    Most már nem egy videolejátszó csomagolásnál, hanem konkrét touchscreenről és terméktájékoztatóról beszélünk. Ennél egyszerűbb megoldás a bevásárlókocsira rakott LCD+valamilyen (pl. RFID) érzékelő, ami ha bedobod/közelviszed a kocsihoz a cuccot, kinyomja az LCD-re az ismertetőt, amit már akár lehet nyomkodni is, sőt akár kikalkulálhatja a kosárban lévő árukból az érdeklődési körödet, és az LCD-n dobhatja a személyre szabott reklámokat (pl. 5 fajta sör és 4 horror-dvd esetén sörakciókat, horror-dvd akciókat olvashatsz, illetve tágíthatja is a kört alkoholra, horror-regényre, vagy éppen színész/rendező általi keresésre).

    "Erről a témáról is bizonyára fognak majd egy sort szakérteni."

    Nyilván.