• Soundmaker
    Nos tegnap nekem is volt szerencsém megnézni!

Egyetlen baj az volt a filmmel, hogy kevés volt a 2 és fél óra rá. Ez abban látszik, hogy rengeteg párbeszédet próbáltak belezsúfolni a film közepébe, hogy elvarrják a szálakat. így tényleg hosszú volt az akció nélküli rész, de az én véleményem szerint ez nem ront a film élvezhetőségén. Az egész 3 részes szériára igaz az hogy ez a mindenki átver mindenkit séma a film sajátja. Negatív vélemények azért hangzanak el a filmről (szar meg egyebek), mert mindenki ultrapozitív karaktereket várt az előző részek alapján (az első két filmben még talán úgy is volt, (Will Turner, Elizabeth, még Jack is pozitív volt mert hőseinket segítette) de a második rész végén Elizabeth tettével elindult egy folyamat a karakterjellemekben amely olyan hősökhöz vezetett akik saját céljaik eléréséhez minden eszközt felhasználnak. Szerintem ez jó irány váltás volt, ugyanis szvsz a kalóz társadalmat (ha létezett ilyen) anno ugyanilyen önös érdekek vezérelték. Nem voltak romantikus hősök mint a filmben.

Nekem mindezen változások élvezhetőbbé tették a filmet. Mondjuk az tény hogy a néző fricskát kapott az orrára a Turner szál végső fordulatával. Biztos hogy sokan keserédes szájízzel távoztak a moziból (én is sajnáltam Will sorsának alakulását), de mivel jön még 3 rész nem félek túlságosan... a Bolygó Hollandi pedig a folytatásokban új lehetőségeket ad majd.

Jack apja nagyon bejött.. remélem őt is viszont látjuk még.

Nekem teljesen bejött a film!