• Stranger
    #8
    Nem foglalkozunk noname vagy gagyi típusokkal. Nem éri meg, túl sok a szívás velük. A leggagyibb amit nálunk lehet kapni az Daewoo vagy Grundig. Bár ezeket se nagyon ajánlom senkinek.
    Sony 40S2000 Vs Panasonic 42PV60 volt amit a múltkoriban így nézegettünk. Fényerőben természetesen az LCD jobb volt, a fekete színt is elég jól visszaadja ez a típus, de a plazmán élethűbb színek és részletgazdagabb kép volt.
    Írtátok hogy az LCD-k olcsóbbak mint a plazmák. Tény, hogy sokat csökkent most az áruk, viszont nézz meg egy ugyanabban az árkategóriában lévő LCD-t (bármilyen típus lehet) és plazmát (Panasonicra gondolok). A Panasonic plazma lesz a jobb. Léteznek nagyon jó LCD-k is, viszont amik tényleg jók azok még bőven 400 ezer felett vannak árban.
    Még valami. Sokan favorizálják a Samsung LCD-ket, merthogy azoknak milyen jó kontrasztarányuk van. Hát nem. A Samsung a dinamikus kontrasztarányt adja meg, míg a többi gyártó általában a ténylegeset. A kettőt másképp mérik, azonos mérések között a Samsungok semmivel se jobbak mint a többi.
    Amiket én javaslok plazmából: Panasonic PV70 vagy az feletti sorozat, Philips Pixel Plus*, néhány felsőbb kategóriás LG esetleg, a többi felejthető.
    LCD-ből: Sony S vagy az feletti széria, Samsung R8* vagy az feletti széria, a Panasonic csak 82 cm-ig gyárt LCD-t, azok közül az LX sorozattal érdemes foglalkozni.
    Plazmáknál a legjobb panelt a Panasonic gyártja, a többieknek csak a legfelső kategóriája közelíti meg azt, bár nem találkoztam még olyannal ami megelőzte volna.
    A Philips panelja nagyon jó, bár nem veszi fel a versenyt a Panasonic panelokkal. Ami miatt érdemes foglalkozni vele az az elektronikája. Abban a létező legjobb. A Pixel Plus iszonyat mit képes művelni egy mezei TV vagy DVD jellel. A Digital Natural Motion a másodpercenkénti 25 képből 50 képet csinál, teljesen más hatása lesz egy filmnek, semmi akadozás gyors kameramozgásnál sem, olyan hatást kelt mintha tényleg ott lennél. Viszont ezek a plusz dolgok nagyfelbontású HD jelnél sajnos eltűnnek. Ott a Panasonic megveri. Kérdés hogy mikor fogod kihasználni a HD-t... A blue raynél esetleg, bár annak kell még 2-3 év mire elterjed.