• Stranger
    #5
    Mielőtt baromságokat írnál legalább néznél utána a témának. Azért mert te LCD-t vettél attól még nem biztos, hogy az a jobb. Tessék egy kis összefoglaló:

    Plazma Vs. LCD

    Műszaki boltban dolgozok, a legtöbb típus megtalálható nálunk is, Blue Ray lejátszón és HD generátorokon is összehasonlítottunk már jónéhány típust. Olyan nincs hogy az LCD jobb vagy a plazma. Kinek mi a fontos, ki hol használja.
    Én jelenleg plazmát vennék, de abból viszont csak Panasonic, esetleg Philips (csak Pixel Plust), vagy ha minden kötél szakad LG jöhet szóba. Ahogy én látom: a plazmáknak sokkal természetesebb képe van, az LCD színei kissé mesterkéltek. LCD-n a fekete nem teljesen fekete (esetleg ha a háttérfényt drasztikusan csökkentjük, bár az meg a kontraszt kárára mehet). Normál TV adásoknál a plazmákon jobb és élesebb a kép, az LCD-n kikockásodik. Amit a legjobban furcsálltam, hogy azonos HD generátorra kötve egy hasonló kategóriás LCD-t és plazmát, a plazmán sokkal több apró részletet ki lehetett venni, ami az LCD-n egyszerűen nem volt látható, pedig az LCD nagyobb felbontást tudott mint a plazma.