Kivételek természetesen vannak, és a művész nem attól lesz művész, h milyen csúcs a gépe ugye, erről a Majoliról is azért írt sok újság mert ritkaság, h béna (vagyis nem top) gépet használ 1 művész.
-Én azt írtam, h 1 kezdő, próbál 1 olyan gépet venni, ami előreláthatólag még sokáig kihasználja ill amin lehet továbblépni, lehet fejleszteni.
Optimálisan szerintem ma 1 átlagkezdő vesz 1 digit vázat, amihez évek során vesz majd 1re jobb objektíveket és kitanulja rajt a szakmát v ami őt nagyon érdekli..
-Az analóg irány ma 1 kezdő számára szinte kuriózum és az elején talán költségesebb is, meg vannak egyéb hátrányai ami 1 kezdőt elriasztanak, a digitális fotózás hátrányai pedig évről-évre csökkenek.
-A bridge gép nagyon tökjó, csak igazából nemtom mire való. Aki technikai analfabéta annak ott van a full automata kiskompakt. Csillivilli trendi meg cuki.
Akinek viszont hobbyja a fotózás, annak ott van egy halom váz meg ezernyi objektív az eBayen, v máshol és próbálhat, keresgélhet a fotózási technikák, stílusok között, vagyis tanulhat.
A bridge gép a kettő kategória között van, igazából nem céloz meg senkit. Ennél a marketingen dől el minden. Talán CKM meg a Playboy "trendi technika rovat" olvasók a célcsoport vagy a "gazdagabb munkásember" (bocsi csak az érthetőség miatt :) Blikkolvasók. :)