• remark #84
    >>>
    És mellesleg az MS is messze az átlag felett teljesít.

    The truth is that most software organizations are running with a score of 2 or 3, and they need serious help, because companies like Microsoft run at 12 full-time.
    <<<

    Ez egy 7 evvel ezelotti cikk. Velemenyem szerint egyaltalan nem mervado, mert 1) teljesen "outdated" valamit 2) az igen/nem valaszadasbol fakadoan semmitmondo.

    1) Az en cegem is legalabb 10 pontosra teljesit. Ezek a technologiak amiket itt a cikk felsorol, voltak idok mikor ujdonsagnak szamitottak, de azert manapsag mar elterjedtek. Sot, ha szabad ilyet mondanom, mar tulleptunk nehany elemen, es ennel jobb van. (Te vegigolvastad a cikket? Es ha igen, mi a velemenyed errol a megjegyzesemrol?)
    A cegem csak azert nem teljesit 12 pontosra mert a "12: hallway usability testing" egyszeruten bizonyos esetekben ertelmetlen, megvalosithatatlan, masreszt tulhaladott, mert szerintem ennek a szerepet betoltik a review-k es a teszterek. Azaz aki a 12-es lepest ilyen ad-hoc modon valositja meg ahogy a cikk irja, jo ceg nem lehet. A 11-es "Do new candidates write code during their interview?" felvetes pedig szinten tulhaladott, de legalabbis nem minden fejlesztoceg eseteben alkalmazhato. A probaido es kezdeti tanfolyamok alatt sok minden kiderul, es az pedig amit a ti cegetekkel kapcsolatban irtal, az egyenesen elkepzelhetetlen, hogy ugy dolgozzon valaki hogy nem ert ahhoz amire felvettek. (Pl. a review letezese miatt sem.)

    2) Masreszt a semmitmondosagarol annnyit, hogy ha a 12 igen/nem kerdes alapjan akarod megitelni a kiadott program josagat, akkor nagyon meg fogsz lepodni. Az, hogy ezek a technikak alkalmazva vannak-e egy cegnel, meg nem sokat jelentenek. Pl. a legalapvetobb, a source code management. Ez csak egy tool, a lenyeg ott van, hogy hogyan hasznaljak. Lehet azt ugy hasznalni, hogy segiti a fejlesztok munkajat, es lehet ugy is hasznalni, hogy nem. Az osszes tobbi kerdessel ugyanez a problema.