• BiroAndras
    #79
    "Régen tudtak programozni."

    Ma is tudnak.

    "A sok hülye toolkit rendszer elhiteti az emberrel, hogy ő is tud programozni."

    Ez egy sajnálatos mellékhatás. A tool-ok és magas szintű nyelvek célja a munka megkönnyítése és felgyorsítása. Ezek nélkül a mai igényeknek lehetetlen lenne megfelelni. Ma már bőségesen van számítási teljesítményünk és memóriánk, ami a legtöbb feladathoz bőven sok. Persze könnyen el lehet fogyasztani mindkettőt, ha nem figyel oda az ember.

    "Egyre több a gány semmire se jó erőforrászabáló program."

    Ez sajnos így van. De azért bőségesen vannak jó szoftverek, és jó programozók is.

    "Inkább legyen drágább a program és jobban fizetett/képzettebb a programozó."

    Sajnos a legtöbb vásárló nem így gondolja. Meg a legtöbb esetben nem ért hozzá, és nem is tudja, hogy lehetne jobban is csinálni.

    "Sok selejtet ki kellene szórni ebből a szakmából is."

    Az biztos, csak épp nem olyan könnyű. Valami számomra felfoghatatlan ok miatt bárhol a világon simán kap állást az ember, ha azt mondja, hogy tud programozni, bizonyítania szinte sehol sem kell. Nálunk is az egyik srácról 1 év után derült ki, hogy nem is tud programozni. És akkor is csak úgy derült ki, hogy elment a cégtől, és a többiek akkor először elkezdték átnézni a munkáját. És ami még szebb, másnap már kapott is állást a konkurenciánál másfélszeres fizetéssel (igaz, onnan egy hónap után kirugták).

    De azért lehet ezt jól is csinálni : http://www.fastcompany.com/online/06/writestuff.html

    És mellesleg az MS is messze az átlag felett teljesít.

    The truth is that most software organizations are running with a score of 2 or 3, and they need serious help, because companies like Microsoft run at 12 full-time.

    Idézet innen : Joel Test