Igazad van, de én csak a zenével vagyok így, azt akkor sem vennék ha megnyerném a lottóötöst. Koncertre, buliba szívesen elmegyek, arra nem sajnálom a pénzt, és tudom hogy az előadó is többet lát a pénzemből, mintha megvenném az albumait (Hogy a kiadó ebből semmit nem tud kaszálni? Szar ügy). A zenei albumra úgy tekintek mint egy promóciós cucc, a XXI században ne mesélje be senki hogy 300 Ft-nál többe kerül előállítani egy zenei CD-t.
Hasonló a hozzáállásom a filmekhez is, DVD-n nem vennék filmet (leginkább a másolásvédelemtől való félelem miatt, mert én szeretek útközben PDA-n filmet nézni és mi van ha nem engedi átkonvertálni a gyári lemezt) viszont moziba szívesen elmegyek, csak ebben a hónapban például 3 film van, amit tuti moziban akarok először látni.
Viszont a szoftvereknél tényleg előjön a magyar fizetés ügye, nem hiszem hogy átlag magyar otthoni felhasználó megengedhet magának jogtiszta Photoshopot, Premiere-t egyenként többszázezrekért. Beérem azzal hogy a munkahelyemen hivatalosan, legálisan használom ezeket, itthonra pedig a jobb játékokat meg szoktam venni, illetve a win XP-m is tiszta.