• Gerygrey
    mások szerint a védelem nélküli MP3 csak tovább bonyolítja a kompatibilitás kérdését azok számára, akik most is nehezen igazodnak el a különböző formátumok és azok követelményei között
    Pont a DRM-el megkavart fos miatt alakult ki káosz az emberek fejében, az MP3-at mindenki ismeri, míg egy AAC vagy OGG vagy mittudomén milyen formátumtól az átlaguser jobban megrémülhet (hiszen neki empéháromlejáccója van) Szerintem ez egy értelmes húzás, bár zenét úgysem veszek pénzért, úgyhogy nekem mindegy, viszont a kalózkodás sem emiatt fog fellendülni.

a legtöbb kiadó a csökkenő profitnál is jobban fél a másolásvédelem nélküli zene árusításától.
    Szegény kiadók, sajnálom őket, nem is értem hogy maradhattak fent évtizedekig a DRM megjelése előtt (vagy inkább hogy minek maradtak meg ), pedig régen még egyszerűbb volt "warezolni" mint most, egy kétkazettás gyorsmásolós magnó kezelését egy szöszi tinicsaj is hamarabb megtanulja mint egy torrent kliens konfigurálását és használatát. Mégis meggazdagodtak a 80-as években is, ugyanúgy mint manapság.