• turul16
    JAVA, WEB 0+ pénz.
    kylix megír winre leforgat delphi winen.

Használ GTK ingyen lefordít kenyérpírító +1h.
    Vagy QT Commerical support, lefordít kenyérpírító +1h.

Amenyit fizzetek értea hordozhatósaág már elvárható lenne.

A hordozható kód, nem mítosz!

Ha kimennek a világ végére sok millért egy db szavazatért, akkor igenis elvárható, hogy a Linux felhasználóit ne diszkriminálják, és ne kényszerítsék..

"Nézzél már körül a világban, hol találsz olyan helyet ahol win-es tudás nélkül felvesznek?"
    1-2 hely azért akad :)
    Fajlesztenek Linux alatt alkalmazásokat magyarországon is. És azt sok webservert valakinek adminolnia kell :)

"Próbálj meg egy fizetős office-t csinálni."
    Már páran megpróbáltak és az MS állt az útjukba. StarOffice -nak hívták a legerősebb riválist, zárt kóddal nem bírt versenyezni MS -el ezért nyíltá vált.

texmacs fan vagyok Mert lehet vele matek órán is jegyzeteli gyorsan.

És leszálhatnál az Officékröl.
    RichText Editet bárki körbe rak GUI -val és lesz neked gagyi word -öd :) Ja ,hogy ezt egy ember megcsinálja, és freebe kiadja 1-2 nap alatt.

Az Officok azért nem tudtak versenyezni az MS -el, mert sokan csak MS Doc-ról halottak..

"template" ROTFL mezi C++ temlétekre gondolsz? Én azért jóval többre gondoltam ,mint meglévő kód.

Na egy kis részlet neked is GPL böl:

"Ezek a feltételek a módosított munkára, mint egészre vonatkoznak. Ha a munka
    egy azonosítható részei nem a Programon alapulnak, függetlenként elkülönülten
    azonosíthatók, akkor ez a szabályozás nem vonatkozik ezekre a részekre, ha azok
    külön munkaként vannak terjesztve."

100-1000 lehetséges piacot még simán találsz, van jópár olyan terület ahol nincsenek használható szoftverek, (vagy nem ismertek ,ami eladás szemponjából ugyan az ugye :), a szemfüles az keres talál és elad.

Azért kicsit te is magadba nézhetnél mielőtt, másokat..