• BStage
    #84
    "hát nem ezt teszi az adózókkal ?"

    ki? az apeh? Vajon mennyi pénzt kellene az adófizetők (ki más...) pénzéből az adóhivatal arra forditson, hogy minden egyes szoftverét elkészitse 1-2%-os piaci részesedési platformokra?
    De látom a lényeget nem értetted meg. Az apeh ebben az esetben egy olyan rendszert kényszerit az emberekre, amit egyébként az emberek 99%-a nemhogy ingyen, de súlyos pénzekért vett meg. Érzed a különbséget eközött és aközött, hogy van egy tök ingyenes rendszer ami még igy sem kell az emberek 99%-ának és azt monjda egy állam, hogy márpedig ti azt fogjátok használni?

    "Ezt tényleg el is hiszed és/vagy ezért fizetnek ?"

    ez nem hit kérdése, ez tény. Nézzél már körül a világban, hol találsz olyan helyet ahol win-es tudás nélkül felvesznek? Sehol. Ja, hogy ezért oktatják azt az iskolában és ezért az az a rendszer amelyikkel a nagyvilágba kikerülő diákok 99% a pénzét keresi?

    "Az Open Source nem tíltja a pénz keresést!! "

    Állitotta valaki az ellenkezőjét? Egy tényt állapitottam meg, hogy kinyirta/kinyirja a középvállalatok termékeit.
    A pénz kereséssel meg ne áltasd magad, opensource termékért egyszer tudsz pénztkérni az első bolondtól, onnantól senki nem ad érte egyetlen fillért se, mivel lefordithatja magának bárki. A supportból meg egy kis/középvállalat egy hónap alatt éhenhal, ez nem működik, szintén tény.

    "Nem tudom te milyen softverekre gondolsz"

    leirtam milyen szoftverekre gondolok. Próbálj meg egy fizetős office-t csinálni. Akinek pénze van és komoly munkára kell az ms office-t vesz, a többi meg openoffice-t tölt le magának ingyen. Esélyed sincsen a kettő között kiadni terméket, hála az opensource-nak.

    "használnak valami nyílt kódot, hozzá teszik a saját kódjukat és így hajtanak hasznot a tudásukból és az OpenSource -ból"

    aztán nincs az a marha aki megveszi pl, ha gpl-es volt a kód. BSD esetén persze semmi probléma, azt beépitheted zárt forrású termékbe is.

    "ők nem fogják újra feltalálni a meleg vizet huszadjára"

    erre vannak a template-ek, ehhez semmi szükség sem opensource-ra, sem amögé bújó mammutvállalatokra (pl ibm) akiknek segitségével irtják ki a kis cégeket.

    " megrendelő megkapja a szoftvert, a cég/programozó pénzt"

    szép elmélet, egyedi fejlesztésnél ez működik is, csak tudod nem abból áll a szoftverfejlesztés, hogy van egy megrendelőd és kér egy terméket. A lent emlitett cégek egy terméket gyártanak és szeretnék eladni 100-1000 példányban. Itt a cég/programozó megkapja az egyetlen embertől a pénzt, majd a többi 1000 szépen letölti ingyen és mehet is havat lapátolni a programozó.

    Hozzáteszem engem személy szerint nem érint ez a probléma mivel rendszermérnökként nem fenyeget az opensource, csak jelezném, hogy nem véletlen kongatják sokan az opensource nagyon negativ piaci hatásai miatt a harangokat. Nem a ms-ot és a nagyokat veszélyezteti, pont a kicsiket öli meg!

    "Lehet más állás ajánlatokat olvasok, de amiket én látok ott Linux előny vagy követelmény"

    Van olyan is, de itt nem arról van szó, hogy valaki ért a linuxhoz is, hanem az ilyen begyöpösödött elmékről, mint Sanyix. Összehozott a sors pár ilyennel. Vagy te talán bólogatsz neki, hülyék a nasdaq-nál és a legnagyobb bankoknál? Kétlem....