• gforce9
    Ilyen komoly dolgokat mint pl a fizika nem számolhat a szerver, mert az adatátvitelt - főleg egy autóversenynél - nem lehet ilyen jellegű kommunikációval rontani. Ha a fizika mondjuk fut 20 fps-el az azt jelentené, hogy az összes pályán való "történést" másodpercenként 20-szor kellene a kliensnek elküldeni ami csak nagyon jó minőségű netkapcsolattal lenne elképzelhető, ettől azért még messze állunk :)
    Én rengeteg játékot kipróbáltam online, és csalások mindehol vannak. Akármilyen biztonságos a rendszer mindíg találnak kiskapukat. Ha még nyeremény is járna az még motiválóbb lenne próbálkozóknak. Én a Mohaa Spearhead részével 3 éve játszom 'versenyszerűen', ezzel a játékkal képben vagyok. Itt bukott már olyan team le csalással aki sokág volt EU ladder első. Nemzetközi kupákon is nem egyszer fordul elő csalás. A CS-ben (bár annyira nem vagyok otthon benne) csak a LAN-ok eredményei a mérvadóak. Interneten bárki lehet 'ügyes'. Pedig minden játékhoz van már nem 1 cheat ellenőrző program amit kötelező futtatni a meccsek alatt és mégis. Ez nem lenne máshogy ebben az esetben sem sajnos, ez ugyanolyan mint a sportolóknál a dopping, csak ez egyszerűbben kivitelezhető és nehezebben ellenőrízhető.

"A játékfejlesztők pontosan tudják, hogy milyen gyorsulási értéket adtak meg egy egy autóra, és ha nem úgy viselkedik azt azonnal kizárják"

A kliensoldali csalást nem így kell elképzelni. Egy jó cheat szerveroldalon észrevehetetlen. Ezért vannak az említett kliens oldali cheat ellenőrző programok. FPS-ben sem azok a cheatek mennek amik megváltoztatják a tulajdonságát a karakternek (örök töltény, sok HP, stb.) ezekkel a lebukás azonnali lenne. Hanem automata célzás, falon átlátás stb (ezeket egy külső program csinálja). Ezek a dolgok full kliensoldalon futnak és pl. egy jól megírt aimbottal sokági játszhat valaki míg lebukik. Ezek a dolgok szerveroldalon láthatatlanok.

Mondok autós játékra egy példát ami szerintem kivitelezhető.
    Kell egy olyan program ami rögzíti milyen gombokat (kormány esetén kormánymozdulatokat) tettél a kör alatt, ugyanígy a gázadásokat és a fékezéseket is. Jó sokszor végigmégy a pályán és a legjobb kör adatait hagyod meg a programban. Amikor pedig az éles verseny jön, már nem te fogsz vezetni, hanem a program, pont ugyanúgy ahogy rögzítetted a legjobb körödet. Talán kicsit komplikált elgondolás és nem 2 perc egy ilyet kivitelezni, de szerintem egy 500 lóerős kocsiért megérné szívni vele sok programozónak.

btw egyébként dögöljön meg az összes csíter láma