Még éppen értem az én csökevényes programozói tudásommal (asszem), minden esetre érdekes lehet a Cell azon "kicsiny" bár nem elhanyagolható jelentőségű fícsőre, ami az alant található linken található:
Nekem mint programozó-analfabétának ez azt mondja, hogy a DMA feladatok nagyrésze megspórolható, mindegyik SPE dolgozhat a maga 256KB-os cachebe és csinálhatja az alanat említett példa feladat rá eső ciklusát. Szal 3 SPE és 3 összehangolt ciklus lefuttatásával megoldható!!! Ja és az SPE-k közben sokkal kiseb mértékben fordulnak a DMA-hoz is, így full sebességgel tudnak dolgozni, gyakorlatilag összehangolva egyetlen egységként!
kvp
Szerintem mondasz azért okosságot is, csak annyira egy dolgot akarsz bebizonyítani, hogy az okosságokból az amit mondani akarsz nem biztos hogy következik.
Pl. lehet hogy a halo népszerű progi az x platformon, de ha azt nézed, hogy más az X360-nál is népszerűbb platformokon (mer azért van ilyen is 1-2) is vannak legalább ennyire népszerű progik, nos akkor rájösz, hogy a halonak csak az Xbox fanok szempontjából van jelentősége. Azok az emberek akik haloval akartak játszani már megvették a boxot, a világ nagyobbik felét viszont hidegen hagyja!
Halo, PGR, Forza, esetleg Mass effect valójában ennyi és nem több az X exluzív listája (már ami számít is, mert a Bombastic Bomber Alien Attack from Space III c. X exkluzív cím csak 1-2 embert fog érdekelni).
Amúgy meg egy progi elkészítéséhez nem programozó kell sok, legfeljebb vesz egy enginet a cég. Hanem a médiafájlokat elkészítő grafikusokból, zenészekből, modellerekből!
Szal tök mindegy hogy az enginet min fejlesztik, Linuxon, vagy Win-en. Akit érint az úgy is ismerni fogja.
Asszem a Naughtydog egyik fejlesztője mondta, hogy arra a platformra fognak fejleszteni ami a legnagyobb bevétellel kecsegtet, ha kell mert igényes a hardwer, akkor tövig koptatják a programozók az újjukat de megcsinálják.
Nem csak lusta hozzánemértő, M$ nevelésű programozók vannak a világon, hanem olyanok is akiknek azért ez a munkájuk, mert ezt szeretik csinálni és mert értenek hozzá, pont mint a te esetedben is. Gondolom;)))