• whitehawk
    #55

    "Sántító feltételezés eleve: FAT, NTFS, SMB ezekért azért fizetniük kellene, és nem is annyíra triviálisak."

    Ez hogy függ össze? Linus feltételezésként mondta, hogy az _MS_ is sérthet bizonyos szabadalmakat.(vagy te most arra gondoltál, hogy a FATért az MS fizessen? AKkor azt nem értem...) A FATra vonatkozó szabadalmakat többen támadták már, és lehet, hogy ha megmérettetne akkor törölnék is, ezért nem erősködik az MS. NTFS, SMB úgyszintén. Egyébként a trivialitást nem a 8keres susogós melegítős paraszt szintjén mérik, hanem az adott szakterületen jártas emberekén. A microsoft ettől függetlenül nem nevezte meg, hogy mit kifogásol, de ha kiderül akkor kábé ennyi történik legrosszabb esetben:

    Kiszedik a linux (kernel, mert ugye a Linux csak egy kernel) forrásfából mondjuk a FAT támogatást, valaki felkarolja itt európában, és a disztribútorok saját felelősségre beépítik. Kernelt patchelni nem egy nagy dolog. Vagy külön modulként csomagban kiadják és kész.

    És akkor az MS verte a nyálát és nem történt semmi, csak okozott pár kellemetlen órát 1-2 embernek. Egyébként valószínüleg a Dell most nem merne Ubuntut terjeszteni a gépein, ha akkora lenne a fenyegetettség.

    Amíg nem tudnak semmi konkrétat felhozni addig ez szimplán FUD.