• remark #39
    "Az MS által közölt adat hivatalos, tehát súlya van."
    Ugy erted ha beveszik az emberek az allitasokat, akkor az MS jol jar? Igen, ilyen ertelemben sulya van a kijelenteseinek. Ha ugy erted hogy ha hazudik akkor mit szolnak ehhez a reszvenyesek, akkor ne aggodj, amig ugy ferditi a tenyeket hogy azzal a reszvenyesek jol jarnak, addig nem lesz gond. Vagy ugy gondolod hogy esetleg valamelyik allami szerv elszamoltatja? Ugyanmar-ugyanmar. 1991 ota kergetik kulonfele amerikai szervek es semmi eredmenye nincs.
    Szoval milyen "sulyra" celzol?

    "Ha nem igaz, azzal csúnyán lejáratja magát az MS, amire semmi szüksége."
    Ugyanmar... ebereszto! Az MS es Windows márkákat fenyezi, ez nem olyasmi ahol lejarathatja magat, ez az egesz teljesen masrol szol. Amig kevesebben gondolnak utana az allitasainak mint akik gondolkodas nelkul beveszik, az egeszen csak es kizarolag nyer.

    "A te véleményed csupán vélemény. Idézz nekem valakit, akinek van esélye hozzáférni az adatokhoz, és cáfolja az MS állítását."
    Tudod jol hogy senkinek sincs semmi adat a kezeben, hogy lehetne hozzaferni barmihez imi uzleti titok? Az MS-nek van valami a kezeben, es ezeket az adatokat ugy talalja hogy azzal a legkedvezobb kepet alakitsa ki magarol. De ez sose egyenlo az objektivitassal.
    Az meg hogy en mit mindok, az nem lebecsulendo. Azert mert khm "a velemenyem megalapozottsagat hianyolod", meg nem jelenti hogy igazad van. Szoval ha cafolni nem tudod amit irok, akkor ne vagj olyat a fejemhez hogy amit irok az csak egy velemeny, ettol nem lesz kevesebb igazsagtartalma. Amit te irsz, az meg egy masik velemeny. Ha nem tudod igazolni az allitasidat, akkor azt ird. Vagy idezz nekem valakit aki hozzafer az MS adataihoz es igazolni tudja a 40 milliot meg a 100 napot.

    "Egyébként a bétákat és RC-ket is rengetegen töltötték le, úgyhogy simán hihető az ilyen mértékű érdeklődés."
    Feltetelezes. Annak, hogy ki toltotte le az RC-ket, meg annak hogy az MS mit allit hogy mennyi licencet adtak el, semmi koze ahhoz hogy mennyire sikeres a Vista. Lasd az MS kezdeti "az XP-hez kepest 2x-es tempoban terjed a Vista" kijelenteset majd a kritikak lattan a visszavonulot. Amit allitanak az MARKETING a tenyeket meg nem kotik az orrunkra mert az uzleti titok.

    "Persze az is hozzájárul a dologhoz, hogy pl. a Dell sokáig csak Vistával adta az új gépeket, és amerikában nem kevesen vásárolnak tőlük."
    Szokasos kergetozes a fogalmak korul. "Nem ugy van, de azert hozzajarul az is a dologokhoz hogy XYZ." Az az eladasokrol szolo elemzesek is kiemelik hogy az opciok hianya hozzajarul a "magas" eladasokhoz (ami magas nem egyenlo azzal a magassal amit az MS allit). Szoval akkor most kinek az elemeletet igazolod ezzel, a tiedet vagy az enyemet? En azt allitom hogy a nem 40, hanem kevesebb millio nem 100 hanem tobb nap alatt kerult a kozvetitokhoz, es hogy a "fogyott el" az nem azt jelenti hogy ennyi kerult az ugyfelekhez, es hogy ami kikerult az ugyfelekhez (lasd Dell esete, Vistaval szallitanak mindent) az nem maradt mind a gepeken. Ennyi. A lenyeg az, hogy az amit az MS allit az nem mond el semmit arrol hogy milyen sikeres a Vista. Amit az MS csinal, az a szamok kozmetikazasa.
    Ez a tema folytatodik az alabbi linken, ahol talalsz forrasokat is, es bovebb magyarazatot:

    Tobbit leirtam itt: http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1179170677&no=222