• BiroAndras
    "Azon viszont nincs mit tagadni hogy rengeteg cegnek akarata ellenere plusz kiadast okoz a Vista."

Nem feltétlenül. A cégek az OS váltást a HW cseréhez szokták igazítani, így jóval olcsóbb, és az új HW úgyis elég erős. Új asztali gépnél gyakorlatilag esélytelen, hogy ne fusson jól a Vista, legfeljebb Aero nem lesz. Laptopoknál lehet gond a kevesebb memória, de ha nem a legolcsóbbat veszik, akkor ott sem lesz gond.

"Fejlesztocegeknek is."

Nekik pont hogy jó, mert a felhasználók nagyobb valószínűséggel frissítenek újabb verziókra a Vista kompatibilitás miatt. Mellesleg hosszabb távon a Vista új fícsörjeit is kihasználhatják, amivel könnyebben és gyorsabban lehet fejleszteni, meg szebb is lesz a progi.

"Nekem szemelyesen is."

kényszerít valaki a váltásra? Egyébként ha olyan géped van, amin nem fut jól a Vista, akkor már amúgy is ráfér a felújítás (ha játszani szoktál 1 évesnél nem régebbi játékokkal, akkor mindenképpen elég erős a géped a Vistához).

"Nincs semmi Vista elony, ami bevetelt hoz."

Nem lehet mindent közvetlenül pénzben mérni. A gyorsabb, kényelmesebb munka, és a nagyobb biztonság is haszon.

"Viszont kiadas van boven, mert hacsak 1 nagy ugyfelet elveszitunk mert Vista-t nem, vagy nem megfeleloen tamogatjuk, az bevetel kieses."

Nem nagy dolog a Vista támogatása, hacsak nem rendszer hekkelésből éltek. És ezt tapasztalatból mondom, mert én is programozó vagyok.
    Saját kezűleg Vista-kompatibilizáltam pl. a Field Ops-ot. Annyit kellett csak változtatni, hogy a Program Files helyett a Documents-be mentsen.
    A számlázó programomnál meg csak át kellett állni a MySQL Vista kompatibilis verziójára.
    És egyébként is a követelmények évek óta elérhetők, így bőségesen lett volna idő beütemezni a szükséges módosításokat.

"Amig ilyen tenyek is leteznek hogy "sietni kellett a Vista-val mert az uj MacOS is keszuloben van" meg "a Vista kiadasanak orulnek a hardvergyartok", addig ne csinaljunk mar ugy mintha minden a vasarlokert lenne."

A Vistával nem igazn siettek. Csúszott vagy 3 évet.
    A HW gyártóknak meg annyira azért nem hozott plusz hasznot. A legtöbben inkább csak elhalasztották a gépcserét a Vista megjelenéséig. Akik meg olyan kockák, hogy csak a Vista miatt cserélnének gépet, azoknak úgyis olyan erőművük van, ami megeszi reggelire a Vistát.
    Egybként meg senki se mondta, hogy a vásárlókért van. Minden cég definíció szerint a saját hasznát nézi elsősorban. De ez még nem zárja ki, hogy a vásárlónak is származzon belőle előnye. Főleg mivel kényszeríteni nem könnyű őket a vásárlásra.

"Nem hulyek alkotjak a vilagot, hanem velemennyel biro emberek."

Akkor pedig az MS mégis jó termékeket állít elő, ha a többség tőlük vásárol.