BiroAndras#53
"A hálózatkeresésről mindíg az jut eszembe, hogy router mögötti gépre ha installálsz linux-ot, akkor nállam a distrók 95%-a észrevette a routert, beállította a netet, és már netről frissített telepítésnél."
Érdekes, nekem a win is tudja ugyanezt jópár éve. Legutóbb 98-on kellett manuálisan állítgatni.
"Megnézem mikor jut el ide az MS"
6 éve?
"Itt mindenki jön hogy milyen faszán fut a Vista. 3200+athlon, 1G RAM, 7600 GT melett nekem lasabb az XP mint az Ubuntu."
Ha má Vistáról van szó, ne az XP-t hasonlítgasd. Gyorsaság alatt egyébként mit értesz?
Programok töltésében, meg általában fájlkezelésben a Vista fényévekkel gyorsabb, mint az XP. De a GUI is sokkal gyorsabb, ha Aero-t használsz.
"win szervert aki működtet, az mazohista, vagy csak túl sok szabadideje van"
Vagy aki próbálta már, és rájött, hogy sokkal könnyebb használni, mint a linuxot, és egyébként meg ugyanolyan stabil és biztonságos.
"linux-nál már láttam több éves szervert, amihez hozzá sem kell nyúlni."
Windows dettó. Az uptime statisztikák élén van jópár win2k server. Még a sima XP is elvan jópár hónapig újraindítás nélkül. Hosszabb ideig nem tudtam tesztelni, mert különflée HW karbantartás, frissítés, átrendezés, áramszünet, stb. miatt néha újra kell indíani a legtöbb szervert is.
"Meg láttam olyat is hogy winyóról linux beboot, aztán winyóműveletek leállít, kiszed, és a gép a továbbiakban levelezőszerverként, tűzfalként, útvonalválasztóként működik. mindezt 512 Mega RAM-al? win alatt ha valaki ezt megcsinálja akkor le a kalapom előtte"
Valószínűleg megoldható, de nem sok értelmét látom.