• BiroAndras
    #262
    "Ugye viccelsz? A hiba súlyosságát azon méred le, hogy a Google hány találatot dob rá? Ne röhögtess!"

    Nem értem mi ezzel a problémád. Teljesen nyílvánvaló, hogy egy adott probléma a súlyosságával arányos mértékben zavarja az embereket, akik ezzel arányos mértékben írnak ról a neten. Tehát a találatok száma egy jó első becslés a hiba súlyosságát illetően.

    "...és ha rákötsz X db nyomtatót (persze nem egyszerre)""

    Hálózati nyomtató is számít? Mert én üzemeltettem oylan terminál szervert, amire több tucat volt installálva.

    "akkor a registry egy idő után bizony megborul! Elfossa magát és ugyan viszonylag egyszerű javítani, de véleményem szerint ez egy oltári nagy hibája a registry-nek."

    Azt felejted el, hogy a probléma nem az adatok formátuma, hanem a mennyisége. .ini fájlban is ugyanennyi adat lenne, csak sokkal tovább tartana betölteni. Akkor lenne igazad, ha az egész registry betöltődne egy csomó felsleges adattal, de nem ez történik.
    Szerintem az igazi probléma a 16MB-os határ, nem a registry.

    "Valamint ha naponta visszakerül hozzád minimum 2 PC ezzel a hibával és ugyanaz többször is, akkor az bizony gyakori hiba. Ja, hogy otthoni környezetben nem fordult még elő? Figyu, mikor kötsz a gépedre egy hónap alatt 1200 nyomtatót vagy bármilyen más USB-s eszközt?"

    Fura helyen dolgozhatsz. Az hót tuti, hogy ez se otthon, se egy átlagos cégnél nem fordul elő, következésképpen nem gyakori hiba.
    Egyébként rendkívül egyszerű mogoldás van rá: időnként takarítani kell a registry-t, vagy akár image-ből újrarakni az érintett gépeket.
    Szegény win magától nem tudja kitalálni, hogy melyik driver-ek feleslegesek.

    "Tehát ne magyarázd meg nekem a gyakoriságot a Google találataira alapozva, előbb menj el dolgozni egy olyan helyre, ahol 5000 gépből álló hálózatot kell karbantartani és ott mérd le..."

    Nos, az MS történetesen nem 5000 de legalább 50000 gépes hálózatot üzemletet (a sajátját).