Madve#15
Na ez az, ami nekik van, nekünk meg soha nem lesz. Normális szakszervezet, ami tényleg szem előtt tartja a munkások érdekeit. Ott nem hagyják, hogy a mínuszért dolgozd halálra magad, ott kiállnak érted. Mert ami Mo-n megy, az tényleg az... Dolgozol látástól mikulásig, és arra jutsz, hogy kevesebb a mínuszod, vagy nulla közeli állapotban vagy. Értelme? Semmi. Azt veszed észre, hogy ebben a tempóban ha folytadod, akkor 40 éves korodra jó, ha még nem leszel rokkant. Persze azt nem engedheted meg magadnak, hogy rokkant legyél, mert az luxus. Én ezért is jöttem ki angliába. Alig másfél hünapja vagyok kint, de már van munkahelyem, itteni viszonylatban még nem a legjobb az állásom, mert alig kapok többet mint a minimálbér, de már ebből is tudok félrerakni, és a pillanatnyi fizetésem az otthoni átlagfizetéseim 3-5-szöröse. A kaja hasonló árban van, lakni viszont drágább. És ez csak az első munkahelyem. Kérdem én megéri otthon a semmiért dolgozni, azt még akasszak a nyakamba egy lakáshitelt is? Na erre nincs szakszervezet otthont, és ezért megy ott a szívás, de rendesen.