Országúti kerékpáros versenyek
  • lampard99
    #534
    Haláleset árnyékolja be az orosz Ivanov szakaszgyőzelmét

    A rendőrség szóvivője szerint a rendőrmotoros nem tudta elkerülni a nővel való ütközést, aminek következtében elesett, és további két nézőt is elsodort.

    A baleset 38.5 km-rel a szakasz rajtja után történt, Wittelsheimben. A Tour de France-on ezt megelőzően 2002-ben történt legutóbb haláleset, amikor a kísérőautók egyike elütött egy gyereket.

    A szakasz sikeres szökést hozott, amelynek végén a 12 tagú csoportból az orosz Szergej Ivanov lépett el a többiektől 11 km-rel a vége előtt. A Katyusa kerekese meg is nyerte a 199 km-es szakaszt, ám az izgalmak ezzel még nem értek véget, ugyanis a sárga trikó sorsa kérdéses volt.

    Rinaldo Nocentini szerencséjére a mezőny még „éppen időben” ért célba, így az olasz megőrizte vezető helyét az összetettben, de csak öt másodperc az előnye a szökésben benne lévő George Hincapie-vel szemben, aki így feljött a második helyre, Alberto Contadort és Lance Armstrongot megelőzve.

    A pontversenyben továbbra is Thor Hushovd áll az élen, így vasárnap, a Pontarlier és Verbier közötti 207.5 km-es, hegyi befutóval véget érő szakaszon is a norvég viselheti a zöld trikót.