Országúti kerékpáros versenyek
  • lampard99
    #533
    zegény Oscar Freirének és Julian Deannek nemcsak a kilométerek, hanem néhány suhanc is megnehezíti az életét az idei Tour de France-on. Mint korábban megírtuk, a spanyol és az új-zélandi versenyzőt a pénteki szakasz során valószínűleg légpuskával meglőtték, bár maguk az érintettek először nem tudták, mi is történt velük. Oscar Freire csapatorvosa például azt hitte, hogy a háromszoros világbajnok kerekes csak viccel, amikor azt mondta, hogy meglőtték.„A verseny során hallotta a lövéseket, majd egy csípést érzett a lábán, és azt mondta magában, »Hé, ez őrület, engem meglőttek!«” – mesélte el Dion van Bommel, a Rabobank csapatorvosa Oscar Freire kalandját.

    A holland csapat spanyol versenyzője nem kért elsősegélyt, és befejezte a szakaszt. Csak később, a zuhany alatt vette észre, hogy tényleg lövés érte. Van Bommel azonban ezt először nem akarta elhinni.

    „Zuhanyozás közben egyszer csak felkiáltott, »Nézzétek, meglőttek! «. Én a térdsérüléssel bajlódó Juan Antonio Flechával törődtem, és azt hittem, hogy csak viccel” – folytatta Van Bommel.

    Freire egyszerű módon győzte meg a szkeptikus csapatorvost: behívta a tusolóba, majd a szeme láttára pöckölte ki a lábából a sörétet.

    A másik pórul járt kerékpáros, a Garmin Slipstream színeiben tekerő Julian Dean először azt hitte, hogy egy kavics vagy valami hasonló pattant fel a többiek kerekéről. Ő az ujján sebesült meg könnyebben.

    „Szerintem néhány hülye kölyök lehetett, akik tán nem is gondolták, hogy eltalálják a versenyzőket – mondta Van Bommel, aki elárulta, hogy Freirének nem ez volt az első ilyen e
    sete. – Elmondta, hogy fiatal korában egy motorkerékpáron utazott, amikor valaki rálőtt.”
    [IMG]A képet az efrud.com képfeltöltő tárolja.[/IMG]