• dronkZero
    "a filmes helyzet még pocsékabb (mozi kilőve), a könyvek még annál is gázabbak (olvasás kilőve), a számítógépes játékok színvonala no komment (vagyis kilőve)"

Moziban legalább nincs telefosva a film reklámmal. Ez már egy pozitívum.
    Viszont a legszarabb Uwe Boll(például) film is nagyságrendekkel színvonalasabb egy Mónikashow-nál, vagy bulvárszar Aktívnál. Vagy bárminél, ami az adott tévécsatorna saját termése. Ami meg nem saját produktum, azt meg élvezhetetlenné szabdalják a negyedórás, szintén hányingerkeltő reklámokkal.

Számítógépes játék: Lehet, hogy szar, de legalább interaktív. A tévénél az interaktivitás maximuma, hogy el/kikapcsolom. Ja, nem, bocs, küldhetek emeltdíjas SMS-t is. Hülyének is megéri.
    Másrészt újabban egy számítógépes játék eláshjatja magát (de ha nem is, akkor max egy hétig tart), ha nincs benne multiplayer. Szerintem magasabb szintű közösségi tevékenység szétrúgni egymás seggét kvékben(CSében, BFben, ami tetszik), mint megbeszélni, hogy a Miklós már megint mekkora szemét volt a BK-ben. Ha másért nem, legalább a _saját_ dolgaidat beszéled ki, nem egy fiktív szar szereplő dolgait.

A könyv témát meg belekeverni ide, elég béna. Ha az elmúlt 2000 év irodalmi termésében nem találsz magadnak megfelelőt, akkor meg is érdemled.

De miért is kellene _új_ dolgokkal szórakoztatni magad? Lehet, hogy a mai mozi, a mai játékok, a mai könyvek szarok, de visszakereshető. Na, a TVműsor nem. Ott épp csak az aktuális szart tolják az arcodba. Ha valamiről lemaradtál, akkor le vagy róla maradva. (OK, neten esetleg már visszanézheted. De az meg nem a tévé, hanem a net érdeme.)

Mindezt összevetve alakult ki az a véleményem, hogy a tévé egy elavult médium, színvonala a béka segge alatt, és épeszű ember nem nézi.

"hogy egy filmet néz a lakosság 15%-a (ami jó eredmény), semmi nem terjeszt ki rád."
    Ja, csak ehhez hozzájön, hogy egy másikat néz 13%, egy megint másikat 11%, stb, és ez végül kiadja, hogy mindenki tévét néz. Ami meg nem igaz. És a nagy globál statisztikában elvileg én is benne vagyok, mikor nem is.