• wanek
    Csak a tisztánlátás végett: a személyes ismerőseim előtt természetesen nem titkolom magam, pontosabban velük egy külön erre a célra létrehozott e-mail címen tartom a kapcsolatot interneten keresztül. Aki nem személyes ismerősöm, annak semmi köze ahhoz, hogy én ki vagyok. Ha akarom elárulom, ha akarom, akkor nem.
    A szolgáltatóm elől persze, hogy nem lehet elbújni, hiszen ő ad nekem IP címet, és a szerződésem alapján tudja is, hogy ki vagyok. Az adataimat nem adhatja ki, csak ha hivatalos eljárás indul ellenem valami olyan miatt, amit interneten követtem el. De ilyet nem teszek, így csak illegálisan kerülhetne ki az adatom.
    A blogokat rühellem, ICQ-t, MSN Massengert és társait nem használom.
    "Hamis e-mail címet megadni egyszerűen bunkóság a közfelfogás szerint, magadat minősíted vele" - tudod mi a bunkóság? Ha kiadják az e-mail címemet, vagy szar a rendszerük, és ki lehet belőle vadászni, és spamok ezreit kapom emiatt. Én inkább úgy mondanám, hogy elővigyázatosság.
    Amit nem tudok megúszni valódi e-mail cím megadása nélkül, oda megadok egyet amit én csináltam, és mikor megjön a megerősítést kérő levél, utána azonnal zárolom...
    A hozzászólásod alapján eléggé naivnak tűnsz. Tudod, én nem ma kezdtem ezt a dolgot, és a hosszú évek során ez a fajta védekező reflex alakult ki bennem. Az lehet, hogy ez neked nem tetszik, de nem is azért csinálom így, hogy a te, vagy más kedvére tegyek.
    Interneten nagyon sok gazemberséget lehet csinálni, és csak addig fogsz te is hozsannázni, amíg párszor rá nem fázol.