ProClub#8
Na ez fura. Van egy rakás olyan letöltőhely, ahol csak rendes e-mail cím reggel lehet letölteni. PL egy csomó open source dologról van szó. Vagy egy blogról, ahol kommentelsz. Hamis e-mail címet megadni egyszerűen bunkóság a közfelfogás szerint, magadat minősíted vele és van olyan oldal, ahol nem is működik (én is írtam ilyen modult, nem olyan bonyolult).
Ezen segítene az OpenID, nem egészen titkoltan a blogvilág ösztönzésére. Egyrészt egy globálisan használható identitást ad, amellyel bárhol azonosíthatod magad és senki nem tud ellopni, másrészt pedig a személyes adatok kezelését (e-mail cím, stb) átviszi egy általad kiválasztott (akár saját) megbízható szerverre. Ennyi az ötlet, nem több. Lehet használni vagy lehet nem használni. Aki rendszeres használója a bugmenot-nak, az nyilván örömmel használja.
Az hogy Te nem szereted, hogy könnyen felismerhető vagy, az a saját magánügyed. Aki nagyon akar, megtalál. Akár oldaltulajdonos, akár netszolgáltató. Illúzió, hogy el tudsz bújni, scriptkidek elhiszik, hogy anonymous proxyval meg ilyesmivel lehet névtelenül ténykedni. Ha nem vállalod magad, az meg a Te problémád, nagyon sokan vannak (mint pl. én is) akik szakmai cikkeket publikálnak, írnak, véleményt alkotnak, interneten is képviselik magukat. És tudom, hogy lekövethető vagyok, a próbálkozást akkor hagytam abba, amikor a 10 évvel ezelőtti első honlapomat megtalálatam a neten.