• ProClub
    Érdekes, az OpenID pont azt küszöböli ki, hogy meg kelljen adni az e-mail címedet, ha szükség lenne rá. Akkor nem értem, mi a probléma vele?

Ami pedig a naivitást illeti tudom, hogy miket lehet megcsinálni, meg is próbálták egy páran és ki is harapták a fogukat (történetesen spam-történet). A saját domainemhez SPF rekordot tartok fönt és GnuPG-vel aláírt levelezést folytatok. Lehet megpróbálni hamisítani.

Ami a spamet illeti, szerintem nem a blogoktól van a legnagyobb félnivaló (főleg nem ismerősök blogjaitól). Érdekes történet, hogy regisztráltam egy igen nagy és rózsaszín ingyenes levélszolgáltatónál egy mailcímet, amit annak rendje és módja szerint átirányítottam. Senkinek nem adtam meg, mégis kapok spamet. Na, ez hogy lehet?

Visszatérve: ha valahol fontos, hogy megismerjenek, ott a bulk@ e-mail címemet adom meg. Arra felőlem jöhet a spam is, ha úgy tetszik. De azért jobb szeretném, ha nem kellene megvárni a regidőt és nem kéne megadni az e-mail címemet sem, hanem a saját OpenID-mat, a saját szerveremen visszaigazolom, hogy igen én kértem az azonosítást, aztán csókolom.