• remark #61
    "Azért miért nem veri senkisem az asztalt hogy mind a linuxban mind a macOsben felkerül alapból egy böngésző?"

    De most komolyan. Az Apple uzletpolitikaja tenyleg ugyanakkora hatasu mondjuk az EU kozigazgatasara mint az MS uzletpolitikaja? Nem? Akkor miert fura hogy a MS ilyen vagy olyan dolgai szoba kerulnek, de az Apple dolgai senkit se erdekelnek?

    A desktopok donto tobbsegen Windows van. Ez a problema egyik fele. Erre a problemara valasz mondjuk a Linux desktop, amirol sokat beszeltunk. Miert nem lehet linux-ra cserelni a desktopokat? Roviden szoval: elterjedtseg hianya. Azert nem lehet elterjeszteni, mert nincs elterjedve. Vilagos, nem? Az Windowst meg azert lehet elterjeszteni (fenntartani az elterjedtseget) mert el van terjedve. Nem az a kerdes hogy melyiket akarjuk vagy melyik jo, vagy melyik az olcsobb. Az emberek fejeben a WIndows az az a szoftver ami kell a gepre hogy az menjen. Kesz.
    A masik problema az az, hogy rendben, fogadjuk el egy pillanatra azt hogy a gepeken windows van. Es mi van a tobbi segedprogrammal? Semmi. Ilyen kategoria nem letezik. Az osszes, windows-hoz "seged" (aprobb, nem Office meretu) programot gyartot szepen megevett az MS. Vitatkozhatunk arrol is hogy kell-e pl. alternativ bongeszo Windowsra, de nekem ugy tunik, hogy kell. Akkor meg miert jo az, hogy az MS megoli a versenyt ezen a teruleten? Hat nem jo. Es ha nem jo, akkor valakinek meg kell emelnie a labat es seggberugni az MS-t.

    Nem folytatom. Ez meg csak a desktopok szegmense, es meg komolyan programokrol nem is beszeltunk.