• sathinel
    #58
    A linux alatt is írtam hogy csak annyi, hogy megnyitsz egy ablakot, ahol fel vannak sorolva a programok különválasztva felhasználási területenként, és ha telepíteni akarsz, akkor csak rákattintassz, és megmondja hogy mire is való a program. A telepített programokat pedig folyamatosan nézi a neten hogy van-e fejlesztés, és ha van, akkor felajánlja hogy lecseréli a régit az újra.
    Persze nagyon sok tudás kelett hogy beírjam: emerge mplayer, vagy apt-get install mplayer. Biztos van amit nem ilyen egyszerű telepíteni, de amit felraktam:OpenOffice, Mpayer, GoogleEart(ez meglepően gyors linux-on), opera, skype, stb. Ezek mindegyike felment úgy hogy mindent google-n, kerestem ki, mert én fordítani akartam, nem pedig grafikusan installálni. Csak hogy szokjam.
    Azt valaki elmesélné hogy miért van hogy OO-ból world-be mindent át tudtam rakni, de visszafelé nem működik? Ha nyilt szabvány lenne, akkor már rég összehozták volna. Most is mit mond az MS? hogy megcsinálják a world-öt hogy mentsen opendokument-ként is. .. Ha nyílt, akkor miért is kell nekik ezt megoldani? miért nem lehet megcsinálni a másik progiban hogy normálisan MS formátumban mentsen??

    van IE is benne, de nem tudod megcsinálni hogy a rendszernek azt mondod hogy default egy másik böngésző legyen, mert a programok az MS miatt IE alapú