• Theodora
    #52
    "Probaltal te mar barmikor az eletben barmit mashogy csinalni? Olyan mint szellel szemben ...tudodmit. De ez is egy eletforma, meg lehet tanulni ugy csinalni hogy ...mukodjon, csak epp a masik 1 milliardal szemben neked minden idod, energiad arra megy hogy az alternativaidert harcolj."

    Úgy gondolom, hogy ennek is meg van a helye: kutatás és fejlesztés.
    De az üzleti életben, a futószalag mellett vagy az ügyintéző nem tud másképp gondolkodni. Nem mondhaja azt, hogy szerintem ez (munkafázis, jogszabály, stb.) baromság és nem úgy csinálom, mert mehet magának új munkát keresni.

    Nem mondhatot az üzleti felhasználónak, hogy itt van meghekkeltem egy dll-t ettől majd jobban fog futni. A nagyvállalatoknál egy új rendszer bevezetése több hónapot vesz igénybe, ott nincs szükség "okoskodásra". Ahol ez szükséges a folyamatok újragondolása, alternatív megoldások keresése stb.

    "Windows? Koszonom nem. Alternativa? Az nincs."
    Van alternatíva ott a linux, ott a mac, vagy ott van a kockás füzet, ez mind-mind alternatíva. Lehet választani! Sok szervezet a mai napig a "kockás füzet" rendszert használja, csak érdekes módon lassan, drágán és pontatlanul dolgozik. Otthon te eljátszhadsz a linuxoddal nincs gazdasági hatása, de egy termelő helyen erre nincs idő. Képzeld el, hogy elmész vásárolni és fizetnél az eladó meg azt mondja, "mindjárt kiállítom a számlát csak előbb újrafordítom a kernelt, mert beleírtam egy-két sort a printer driverbe!".

    Tehát alternatíva van! Van választási lehetőség, csak gazdaságilag a tömeg számára nem éri meg vele foglalkozni. Az a sok hülye 1 bites user aki már annak is örül, hogy behívott egy weboldalt nem alternatíva a forráskódból való fordítás, a driver patch és a többi 300 paraméteres parancssor.