Fika Generations
-
Én már jó régen nyomom az ipart, a 80-as években még C64-gyel kezdtem, és végignéztem-játszottam a pc-s játéktörténelmet.
Én sem értem azokat, akik olyasmikbe kötnek bele, ami teljesen alaptalan. Tényleg a STALKER-nél nagyon jól megfigyelhető ez a jelenség. Sokan már eleve úgy álltak hozzá, hogy lesz, ami lesz, én ezt fikázni fogom. És persze mindenbe belekötnek, a grafikába is, ami röhej. Megfelelő gépen a STALKER kegyetlen szép tud lenni, jó design-al, jó animációval. Akkor meg?
A kedvencem egyébként az a kategória, akit már az elején tízszer zsinórban kilőnek, mert csak rohan előre, ahogy a COD-ban, vagy a Doomban megszokta. Én is beleestem persze ebbe a csapdába, a különbség annyi, hogy rájötem "Hopp, ezt talán nem így kéne, csináljuk máshogy". A fika-vérpistike viszont nem vált taktikát, fel sem merül benne, hogy talán ő szúrt el valamit, ehelyett habzó szájjal letörli a játékot, és elkönyveli szarnak.
Meg az ilyen kifogás a Command and Conquer 3-ban, hogy: "Ebben semmi új nincs, hogy lehet ilyet 2007-ben kiadni?" Könyörgöm, pont az a lényege, hogy egy klasszikus RTS-t alkottak, ami nem akarja megújítani a műfajt, csak éppen a sok éves tapasztalatból kiválogatták a legjobb dolgokat és egy marha jó RTS-t összekalapáltak. Mi kell még?
Vérpisikének soha semmi nem elég.